Sözleşmeliye kadro düzenlemesi TBMM'e geliyor

Sözleşmeliye kadro düzenlemesi TBMM'e geliyor

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, sözleşmeli çalışanların beklediği kadro düzenlemesinin yarın Meclis'e geleceğini söyledi.

Sözleşmeliye kadro düzenlemesi TBMM'e geliyor
16px
24px
12.01.2023 07:29
ABONE OLgoogle

TRT Haber'de canlı yayınında açıklamalarda bulunan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, sözleşmelilere kadro düzenlemesinin yarın Meclis Başkanlığı'na sunulacağını duyurdu. Düzenlemenin hayata geçmesi halinde kamudaki 500 bine yakın sözleşmeli personel kadroya geçecek.

Düzenlemeden faydalanmak isteyenlerde 3 yıl çalışma şartı aranacak. Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerde çalışanlar kadro hakkından faydalanabilecek.

Düzenlemeyle, 4/B maddesi kapsamındakiler, kamu kurum ve kuruluşlardaki sözleşmeli personel ile belediyelerde çalışan yaklaşık 197 bin kişi kadro hakkı elde edecek.

230 bine yakın sözleşmeli öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlisinin de değişiklikten yararlanması bekleniyor. Çalışma sözleşmelilerin büyük çoğunluğunu kapsayacak.

Bu ay yasalaşması bekleniyor

Sözleşmeli personel, kadroya geçtiğinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına girebilecek. Tayin hakkında eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu personeli olma şartı aranmayacak.

Kullanılmayan izinler bir sonraki yıla aktarılabilecek. Kadroya geçildiğinde kamu görevlilerinin tüm hakları sözleşmelilere de verilecek. Böylece kamuda kadrolar arası farklılıklar ortadan kalkacak.

Düzenlemenin bu ay yasalaşması bekleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde