Sözcü Kalın açıkladı: Değerli Konut Vergisi ertelenecek mi?

Sözcü Kalın açıkladı: Değerli Konut Vergisi ertelenecek mi?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Değerli Konut Vergisi'nin ertelenebileceğini söyledi

Sözcü Kalın açıkladı: Değerli Konut Vergisi ertelenecek mi?
16px
24px
24.12.2019 18:39
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki yılın son kabine toplantısının ardından açıklama yapıyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları;

"İdlib'deki durum kritik bir şekilde devam ediyor. En son geçtiğimiz ağustos ayında bir ateşkes daha yapıldı, ancak son haftalarda rejim ihlallerinin arttığını görüyoruz. Bizim bir heyetimiz Moskova'daydı, Rus tarafı 24 saat içinde çatışmaların durdurulması konusunda çalışıldığını ifade ettiler. Rusya'dan ateşkes talep ettik. İdlib'deki sorun sadece Türkiye'nin sorunu değil, uluslararası bir sorundur." 

"Barış Pınarı Harekatı bölgesinde terör örgütü PYD/YPG'nin saldırıları devam ediyor. Suriye'de savaş sona erecek ise terörle mücadele konusunda herkes ortak tavır içinde olmalı."

"Libya'da meşru hükümeti hedef alan saldırılar devam ediyor. Hafter'e daha fazla silah göndermek, asker göndermek bu süreci sabote etmek demektir. Hafter'in bu saldırılarını derhal durdurması gerekiyor. Meşru hükümetin yanında yer almaya devam edeceğiz. Anlaşmadan rahatsızlık duyanları görüyoruz. Üçüncü ülkelere tehdit teşkil etmeyen bir anlaşma yapıldı."

"Doğu Akdeniz'de Türkiye'siz bir plan olamaz."

SORU-CEVAP

- (3600 ek gösterge) Bu toplantıda gündeme gelmedi.

- (Libya'ya asker gönderme) Başka ülkere de asker gönderme konusunda meclisin bir yetkilendirme yapması gerekiyor. Oradaki sıcak gelişmelere bağlı olarak böyle bir tezkere ihtiyacı doğabilir. Meclis de bu konuda çalışmalarını yürütüyor. Biz prensip olarak meşru uluslararası toplumun tanığı Libya hükümetinin yanında olacağız. Bunun gerektirdiği adımları atmaktan sarfı nazar etmeyiz. Bu askeri eğitim olabilir, başka alanlarda destek olabilir. 

- (Değerli konut vergisi) Sayın Cumhurbaşkanımızın bir değerlendirmesi oldu. Bununla ilgili bir çalışma yapılması talimatını verdiler. Önümüzdeki günlerde bir çalışma yapılacak. Konuyla ilgili 1 yıllık erteleme söz konusu olabilir. Yapılacak çalışma Cumhurbaşkanımıza arz edilecek. Sonrasında bunun üzerinde bir karar verilecek. Gelen değerlendirmeleri, eleştirileri, çağrıları dikkate aldığımızı ifade etmek isteriz. 

- (ABD'nin yaptırımları) Yeni bir yaptırım tasarısından, ya da bunun geçirilmesiytle ilgili çalışmalardan bahsediliyor. Tasarılara baktığınız zaman merkezinde sadece Türkiye karşıtlığı olduğunu görüyoruz. Bunun içinde S-400ler var F-35'ler var Kuzey Kıbrıs, Doğu Akdeniz var. Buraya baktığınız zaman artık meselenin S-400 meselesi olmadığı, başka bir yöne kaydırıldığı görülüyor. 

- Rusya'nın YPG/PYD terör örgütüyle çeşitli ilişkilere girdiğini gözlemliyoruz! Sınırlarımıza dönük hareketlilik olursa karşısında dururuz. 

- (Kanal İstanbul) Bu bir belediye projesi değil devlet projesidir. Türkiye için bu, yapılabilir bir projedir. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde