Sosyal medyada Koç-Sabancı dayanışması!

Sosyal medyada Koç-Sabancı dayanışması!

Koç Grubu iştiraklerinden Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün'den TEMSA'ya dikkat çeken mesaj....

Sosyal medyada Koç-Sabancı dayanışması!
16px
24px
12.01.2022 17:43
ABONE OLgoogle

Geçtiğimiz günlerde TRT Haber’e konuşan Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığıyla faaliyet gösteren TEMSA’nın CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, TEMSA markalı otobüslerin bugün dünyanın 66 ülkesinde faaliyet gösterdiğine dikkat çekmişti.

Elektrikli otobüs üretiminde de dünyanın sayılı üreticilerinden biri olduklarını söyleyen Kaancıoğlu, “Elektrikli otobüs geliştirilmesi ve üretilmesine yıllar önce başladık. Bu alanda dünyanın söz sahibi şirketlerinden biri olduk. Adana’da ürettiğimiz elektrikli otobüslerimizi ABD, İsveç ve Belçika gibi ülkelere, dünyanın dört bir yanına ihraç ediyoruz. Yine Adana tesislerimizde üretilen bataryalarımız, yine tamamen Türk mühendislerce geliştiriliyor ve dünya pazarlarına satılıyor. Dünyanın gelişmiş ekonomilerine satıyoruz, şimdi sıra Türkiye’de” demişti.

TEMSA CEO’sunun bu açıklamalarına, Koç Grubu iştiraklerinden Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’den bir cevap geldi.

Röportajın youtube linkini alıntılayan Haydar Yenigün, “Temsa’ya elektrifikasyon yolculuğunda başarılar” mesajı  ile TEMSA ve OSD’yi etiketledi.

Haydar Yenigün’ün mesajını yanıtlayan Tolga Kaan Doğancıoğlu ise “Desteğiniz için teşekkürler. Hep birlikte Türk otomotiv sanayiinin elde ettiği başarıyı, elektrikli araçlar alanında da daha ileriye taşıyacağız” ifadeleriyle yanıtladı.

Rakip iki grup şirket CEO’larınca karşılıklı atılan bu mesajlar ise “Otomotivde Türkiye dayanışması” olarak yorumlandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde