Son gülen Hello Kitty ile Fenerium oldu

Son gülen Hello Kitty ile Fenerium oldu

Fenerium, Hello Kitty ile lisans anlaşması yapınca sosyal medyada gündem yarattı. Rakipler çok eğlendi ama kasasını dolduran Fenerium oldu

Son gülen Hello Kitty ile Fenerium oldu
16px
24px
13.11.2016 11:40
ABONE OLgoogle

40 günde 4 milyon TL’lik Hello Kitty logolu ürün satan Fenerium’un kapısını yeni markalar çaldı. Pepe ve Angry Birds ile anlaşıldı, sırada Disney’in çok ünlü karakterleri var.

Fenerbahçe’nin lisanslı ürünlerinin üretim, dağıtım, satış ve pazarlamasını yapan Fenerium, yaptığı anlaşmalarla rakiplerinden ayrışıyor. Sadece Fenerbahçe’nin forma, tişört gibi temel ürünlerini değil tost makinesinden saate, saatten bilgisayar ürününe kadar binlerce ürün Fenerium mağazalarından taraftara ulaşıyor.

400 kişinin çalıştığı Fenerium’un imza attığı ilkler ve dev markalarla işbirlikleri bir diğer farkı... Örneğin Cadburry ile Topitop şeker projesinde satış rekorları kırıldı, Frito Lay ile yapılan anlaşmada üretilen cipsler 2012 yılında şirketin dünyada en çok satan ürünü oldu. Coca-Cola ile yapılan enerji içeceği, sektördeki en büyük markanın satışlarını geçti. Vestel, Fenerium için 4K Smart TV yapmaya başladı. Bu da spor kulübüne ait televizyon projesi olarak bir ilk...

Türkiye dağıtımı da geldi

Son dönemde en çok ses getiren işbirliği ise Sanrio ile dünyanın en ünlü çizgi karakterlerinden Hello Kitty için yapılan lisans anlaşması oldu. Sosyal medyada özellikle rakipler çocukların çok sevdiği karakterle yapılan anlaşmayla eğlendi ama Fenerium kasasını doldurdu. Sadece 40 günde 4 milyon TL’lik Hello Kitty logolu ürün satan Fenerium, Sanrio’dan da yeni bir teklif aldı.  Fenerium Genel Müdürü Mümtaz Karakaya, şirketin gösterdikleri satış başarısı üzerine bu ürünlerin tüm Türkiye’ye dağıtımını da yapmalarını istediğini söyledi. Karakaya,  şöyle devam etti:

Pazarda 300 milyon TL

“40 günde 4 milyon TL ciro yaptık. Ürünler çok ses getirince dağıtım haklarını da bize verdiler. Bu başarımız başka markaların da gelmesini sağladı. Örneğin Pepe ile anlaştık, Angry Birds ürünleri olacak. Çok yakında Disney’in dünyayı kasıp kavuran bir karakteri de Fenerium’da olacak. Sonuçta biz Türkiye’nin en büyük lisans anlaşması yapan şirketiyiz. 53 lisans anlaşmamız var. Tüm Türkiye lisans pazarında Fenerbahçe lisanslı ürün satışları 300 milyon TL’nin üzerinde. Dolayısıyla bizimle çalışmak isteyen çok.”

‘Dublex’ mağaza yılbaşında geliyor

FENERİUM’UN ilklerinden biri de basketbol mağazası. Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da bulunan Fenerium yenilenerek Türkiye’nin ilk basketbol konseptli taraftar mağazası olarak basketbolseverlerin hizmetine sunuldu. Mağazada Fenerbahçe Basketbol Takımı’na özel t-shirtlerden formalara, ev ürünlerinden aksesuarlara 1.000’in üzerinde ürün çeşidi yer alıyor. Nike ile işbirliği sayesinde Nike’ın basketbol kategorisinde seçilmiş ayakkabı modellerine de sadece Fenerbahçe Ülker Arena’daki mağazada satılıyor.

Mümtaz Karakaya, şimdi Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın çok istediği bir projeyi gerçekleştirmek için çalıştıklarını anlattı. Karakaya, şöyle devam etti: “Stadın altındaki maraton mağazamızı yeniliyoruz. 1.200 metrekarelik mağazanın altı boşalıyor. Orası da 1.500 metrekare. Dublex mağaza yapacağız. Alt kat çocukların olacak. Geçiş tribün gibi yapılacak. Çocuklar oyun da oynayacaklar, çizgi film de seyredecekler. Yılbaşına yetiştirmeye çalışıyoruz.”

Eski formalarla 6 daire aldı!

MÜMTAZ Karakaya’nın verdiği bilgiye göre Fenerium’da doğal olarak en çok forma satılıyor. Geçen yıl 400 bin forma satılmış. Karakaya, bu yıl 400 bin satılır mı sorumuza, “Önümüzdeki birkaç maça bağlı” yanıtını verdi.

Karakaya, şirkete para kazandırmak için ilginç yollar buluyor. Örneğin eski formaları satmış. Parasıyla 6 daire almış. Karakaya, “Barter yaptık, Bağdat Caddesi’nde daireleri aldık. Her biri en az 1.2 milyon TL eder şu anda. Hem eski formaları elden çıkardık hem de yeni bir gelir kaynağı yarattık” dedi.

İnternet lider olacak

Şu anda 90 mağazada ürünlerini taraftarlarıyla buluşturduklarını belirten Mümtaz Karakaya, geçen yıl 107.3 milyon TL ciro yaptıklarını, kulübün bu sezona kötü başlamasına rağmen geçen yılki ciroyla başa baş gittiklerini vurguladı. İnternet ve outlet’e önem verdikleri kaydeden Karakaya, “8 outlet mağazamız var. İnternet mağazamız şu anda en büyük ikinci mağazamız. Sitemizi yeniliyoruz. Kısa sürede yüzde 40 büyüyüp birinci mağaza olacağını öngörüyoruz” dedi.

Necla Dalan/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde