Son dakika! İstanbul'da korkutan deprem

Son dakika! İstanbul'da korkutan deprem

İstanbul'da da hissedilen bir deprem meydana geldi.

Son dakika! İstanbul'da korkutan deprem
16px
24px
19.06.2021 12:19
ABONE OLgoogle

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD, saat 15.08'de gerçekleşen sarsıntının büyüklüğünü 3.9 olarak açıkladı.

AFAD verilerine göre saat 15:07’de İstanbul’un Kartal ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vatandaşlara kısa süreli panik ve korku yaşatan deprem yerin 7 kilometre derinliğinde yaşandı.

Kandilli Rasathanesi ise depremin 15 kilometre derinlikte gerçekleştiğini büyüklüğünün 4.2 merkez üssünün Sultanbeyli olduğunu duyurdu.

İSTANBUL VALİSİ’NDEN DEPREM AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi, sosyal medya hesabından deprem ile ilgili yaptığı açıklamada, “AFAD Başkanlığından alınan bilgilere göre; bugün saat 15.07’de #Kartal ilçemiz Yakacık Çarşı Mahallesi civarında 3.9 büyüklüğünde bir #deprem meydana gelmiştir. Güvenlik ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. İlimize geçmiş olsun.” dedi.

GEÇMİŞ OLSUN İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise sosyal medyadan  “İstanbul'un bugün yaşadığı sarsıntının hiçbir can ve mal kaybına yol açmaması sevindirici ancak #deprem gerçeğinin şehrimizin önemli bir gündemi olduğunu hatırlatması açısından önemli. Geçmiş olsun İstanbul.” açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı da “İstanbul’da saat 15.07’de 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. An itibariyle olumsuz her hangi bir ihbar ulaşmadı. Geçmiş olsun” mesajını paylaştı.

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son İstanbul depremiyle ilgili yaptığı ilk değerlendirmede, “İstanbul Kartal’da M3,9 büyüklüğünde gelip geçici bir depremcik oluştu. Deprem büyük deprem beklediğimiz ana kırık üzerinde gelişmedi. Yerel bir gerginlik boşalması. Büyük depremin ayak sesleri falan değil. Ardından büyük deprem beklemiyorum” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde