Son dakika! Havacılıkta bilet iadeleri garanti altına alındı

Son dakika! Havacılıkta bilet iadeleri garanti altına alındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havacılıkla ilgili tedbirler aldıklarını belirterek, "Vatandaşlarımız isterse biletlerini açığa aldırabilecek ve bu biletleri 6 ay içerisinde kullanabilecek" dedi.

Son dakika! Havacılıkta bilet iadeleri garanti altına alındı
16px
24px
21.04.2020 10:32
ABONE OLgoogle

Yazılı açıklama yayınlayan Karaismailoğlu, corona virüsü salgınından en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen sivil havacılık sektöründe yaşanacak sıkıntıları en aza indirmek için gerekli önlemlerin alındığını dile getirdi.

Ulaştırma bakanı şunları aktardı: “Havayolu yolcu haklarına ait yönetmelikte yapılan düzenlemeyle, havayollarından bilet iadelerinin yapılmasını yolcu hakları bakımından garanti altına aldık. Yaptığımız bu düzenleme ile vatandaşlarımız isterse biletlerini açığa aldırabilecek ve bu biletleri altı ay içerisinde kullanabilecekler. Bilet ücret iadesi isteyen vatandaşlarımıza da havayolu firmaları tarafından uçuşların başlatılmasının ardından iki ay içerisinde ödediği bilet ücretini iade alabilecek.”

Borçlar ertelendi

Karaismailoğlu, tüm turistik faaliyetleri ile taşımacılık faaliyetleri iptal edilen sıcak hava balonu işletmelerinin de ruhsat ve temdit ödemelerine ait yaklaşık 15 milyon lira tutarındaki alacakların bir yıl ertelendiğini kaydetti.

Havalimanı, terminal ve yer hizmetlerine ait işletmelerin de ruhsat ve temdit ödemelerini uçuşların başlamasından üç ay sonrasına ertelendiğini bildiren Karaismailoğlu, böylece sektörün ödemesi gereken yaklaşık 38 milyon liralık borcun ötelendiğini söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde