Son Dakika… TMSF Başkanı Muhiddin Gülal görevden alındı! Son açıklaması ne olmuştu

Son Dakika… TMSF Başkanı Muhiddin Gülal görevden alındı! Son açıklaması ne olmuştu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal görevden alındı.

Son Dakika… TMSF Başkanı Muhiddin Gülal görevden alındı! Son açıklaması ne olmuştu
16px
24px
08.07.2021 07:10
ABONE OLgoogle

Gülal'ın yerine Fatin Rüştü Karakaş atanırken, atamaya ilişkin karar Resmi Gazetede yayımlandı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, TMSF Başkanlığına Fatin Rüştü Karakaş, TMSF üyeliğine ise Yunus Öksüzömer atandı.

Atamaların 5411 sayılı Bankacılık Kanunun 113’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

SON AÇIKLAMASI NE OLMUŞTU

Muhiddin Gülal, son olarak önceki gün Isparta'da bir konuşma yapmış, yaptıkları yatırımları övmüştü. Gülal'ın son konuşmasından sonra bu kararın gelmesi dikkat çekti.

Gülal, o konuşmasında şunları söylemişti: 

"Hain terör örgütünün kontrolündeyken devlete tek kuruş vergi ödemeyen Erciyes Anadolu Holding, Koza Holding ve Aydınlı Hazır Giyim şirketleri Kurumlar Vergisi rekortmenleri listesinde üst sıralarda yer almaya başladı. Bahsi geçen bu şirketler TMSF yönetimine geçtikten sonra yaklaşık 7 milyar TL vergi ödemesi gerçekleştirdi.

Basiretli tüccar anlayışıyla bu müesseseleri yönetme görevimizi layıkıyla yerine getirerek yüzümüzü kara çıkarmayan çalışma arkadaşlarıma da bu vesileyle huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yönetimimizdeki şirketlerin, 2021 yılı ilk çeyreği itibariyle aktiflerinin toplamı 70.3 Milyar TL, öz kaynakları ise 29.7 milyar TL'dir. Bu şirketlerin TMSF'ye devredildiklerinden bugüne kadar aktif büyüklükleri yüzde 65, öz kaynakları ise yüzde 61 oranında artmıştır. TMSF kontrolündeki şirketler, 2021'in ilk çeyreğinde cirolarını 10.3 milyar TL'ye, dönem kârlarını ise 1.4 milyar TL'ye çıkarmayı başarmıştır.

Allah'a Hamd olsun ki, milletimizin emaneti olarak gördüğümüz şirketleri, yönetimini devraldığımız noktanın çok ilerisine taşıdık. Bu sebeple mutluyuz ve gururluyuz. Geçmişte teröre aktarılan kaynaklar, bugün milletimizin hizmetine aktarılıyor."

Öte yandan, görevden alınan Muhiddin Gülal, 2004 ile 2009 yılları arasında Beyoğlu’nda AKP’den Belediye Meclis Üyeliği ve Grup Başkanvekilliği yapmıştı. Gülal, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde de AKP’den Beyoğlu Belediye Başkanı aday adayı olmuştu.

FATİN RÜŞTÜ KARAKAŞ KİMDİR?

1968 yılında Rize’de dünyaya gelen Fatin Rüştü Karakaş, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu oldu.

İstanbul Üniversitesi’nden Para ve Banka yüksek lisans derecesi alan Karakaş, 1992 yılında Teftiş Kurulu’nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladığı Şekerbank’ta 2013 yılı Ocak ayına kadar çeşitli görevler üstlendi.

Fatin Rüştü Karakaş, 2013 yılı Ocak ayından Kasım ayına kadar Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı’nda Genel Sekreter olarak görev yaptı ve Kasım 2013’te Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde