Soma A.Ş. 2 bin 800 işçinin tazminatını, 301 ailenin alacağını ödemiyor

Soma A.Ş. 2 bin 800 işçinin tazminatını, 301 ailenin alacağını ödemiyor

Özgür Özel, İstanbul’daki plazasının icralık olmasıyla gündeme gelen Soma A.Ş.’nin 2 bin 800 işçinin tazminatını ve 301 ailenin alacağını ödemediğini belirterek hem işveren hem de sendikanın kanunu boşa düşürmek üzere yalan söylediğini öne sürdü

Soma A.Ş. 2 bin 800 işçinin tazminatını, 301 ailenin alacağını ödemiyor
16px
24px
04.10.2019 11:44
ABONE OLgoogle

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İstanbul’daki plazasının icralık olmasıyla gündeme gelen Soma A.Ş.’nin 2 bin 800 işçinin tazminatını ve 301 ailenin alacağını ödemediğini belirterek hem işveren hem de sendikanın kanunu boşa düşürmek üzere yalan söylediğini öne sürdü: “3 binin üzerinde vatandaşımızın parası Soma A.Ş. kulesinde duruyor.”  Ünlü patrona şok! Dev kulesi icradan satılacak

Özel, konunun Meclis tarafından çözülmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Bu işe katkı sağlayan MHP’den Erkan Akçay, AKP’den Doğan Kubat burada, ben buradayım. 2 bin 800 işçinin tazminatını bu firma ödemiyor. Bir yıl sonunda, 4 Nisan 2015’te biz burada kanun çıkardık hep beraber, Soma A.Ş.’nin mallarına TMSF el koymuş, kocaman gökdelenleri var. Bu taşınmazlar satılsın ve öncelikle 2 bin 800 işçiye ve 301 şehidimizin ailelerinin alacakları ödensin.” 

Sendika işçi adına imza atıp anlaşmış

Kanunun bugüne kadar uygulanmadığını belirten Özel şöyle devam etti: “Sarı sendika TMSF’ye yazı yolluyor; ‘Ben işçi adına imza atmaya yetkiliyim, patronla anlaştım, parayı 24 taksitte, 36 taksitte ödeyecek’ deniliyor. Sadece üçer taksit para alabildiler. Bu insanlar perişan durumda” 

‘Kaymakamlık yürüyüşe izin vermiyor’

Alacaklı işçilerin 5 Ekim’de yürüyüş düzenleyeceğini belirten özel kaymakamlığın yürüyüşe izin vermemesini de eleştirdi: “Bu işçiler bu yüzden yürüyüşe geçecekler, kaymakam diyor ki ‘yürütmeyiz’. Bolu’dan yürüyenler nasıl yürüyorsa, Soma’dan yürüyenlerin de yürümesi lazım.” 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde