Şok! Denizbank'ın satış fiyatında dolar bazında rekor düşüş..

Şok! Denizbank'ın satış fiyatında dolar bazında rekor düşüş..

Mayıs ayında bankanın satış bedeli 3.2 milyar dolar olarak açıklanmıştı..

Şok! Denizbank'ın satış fiyatında dolar bazında rekor düşüş..
16px
24px
23.08.2018 16:14
ABONE OLgoogle

Denizbank'ın hakim ortağı Rus Sberbank, Türkiye'deki iştirakinin yıl sonuna kadar satışı hakkında Dubai merkezli Emirates NBD Bank ile bağlayıcı anlaşma imzalandığını duyurdu.

Uluslararası standartlara ilişkin mali rapor yayımlayan Sberbank, Denizbank'ın yüzde 99.85'lik hissesinin 2.35 milyar dolar (güncel kurla 14.6 milyar TL) karşılığında Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük bankalarından biri olan Emirates NBD Bank'a satışı konusunda bağlayıcı anlaşma imzalandığını belirtti.   Rusların Denizbank'ı zararına satma nedeni belli oldu

850 MİLYON DOLAR DÜŞÜK FİYATA 

Ancak 22 Mayıs 2018'de bankanın satış bedeli 3.2 milyar dolar olarak açıklandı. O gün yapılan açıklamada, "Rusya'nın en büyük bankası Sberbank, yüzde 99,85 hissesine sahip olduğu Denizbank'ı 14,6 milyar TL (3,2 milyar dolar) karşılığında Emirates NBD'ye satmak için anlaşmaya varıldı" denilmişti. Yani 4 ayda Denizbank'ın dolar bazında satış fiyatı 850 Milyon Dolar düştü.   Ruslar Denizbank'ı zararına sattı

Raporda, "Fiyat, Denizbank'ın 31 Ekim 2017 tarihindeki konsolide sermayesi temelinde belirlendi. Satın alma işlemi 'locked box' mekanizmasına göre hazırlanmış olup, Emirates NBD Bank, 1 Kasım 2017 tarihinden işlem kapanış tarihine kadar Sberbank'a faiz ödeyecek" dendi.

Raporda anlaşma kapsamındaki ödemelerin dolar üzerinden yapılacağı da belirtilirken, riskinden korunma (hedging) mekanizmaları sayesinde TL'deki dalgalanmaların önemli bir etki oluşturmayacağının altı çizildi.

Sberbank CEO'su German Gref, DenizBank'ın satışına ilişkin anlaşmayı bu yıl üçüncü ya da dördüncü çeyrekte tamamlamayı planladıklarını belirtmişti.

Sberbank mayıs DenizBank'taki yüzde 99.85 hissesinin Emirates NBD'ye satmak için anlaşmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde