Şizofren babaya sağlam raporu aldı; 100 milyonu üzerine geçirdi

Şizofren babaya sağlam raporu aldı; 100 milyonu üzerine geçirdi

52 yıl şizofreni tedavisi gören iş insanı Rıfat Baldudak, 72 yaşında öldü. Kızı Berna Baldudak, vasi atanmak istediğinde kardeşi Erdem Baldudak’ın, “akıl sağılığı yerinde” raporu alarak babasına imzalattığı vekâletle 100 milyon liradan fazla varlığı üstüne geçirdiğini öğrendi.

Şizofren babaya sağlam raporu aldı; 100 milyonu üzerine geçirdi
16px
24px
26.08.2022 07:50
ABONE OLgoogle

Ankara'da 72 yaşında vefat eden iş insanı Rıfat Baldudak'a genç yaştayken şizofreni tanısı kondu. 4 çocuğu olan Baldudak'ın yaşlanması üzerine kızı Berna Baldudak (42), mal varlığının koruma altına alınması için babasına vasi olarak atanma talebinde bulunduğunda şoke oldu.

Kardeşi Erdem Baldudak (34), babasına imzalattığı vekâlet ile bankadaki 100 milyon liradan fazla varlığını kendi ve ortağı olduğu şirketlerin üzerine geçirmişti.

Berna Baldudak'ın açtığı vasi davasında, mahkemeye baba Baldudak'ın akıl sağlığının yerinde olduğuna ilişkin bir rapor geldi.

Sabah’tan Dilhan Dumanoğlu’nun haberine göre, genç kadın rapora itiraz etti.

Mahkeme itirazı yerinde bularak başka bir kamu hastanesinden rapor istedi. Ancak baba Baldudak, hastaneye gidemeden hayatını kaybetti.

Babasının ölümüyle miras davası açan Berna Baldudak, babasının ölmeden 4 ay önce verdiği vasiyet ile mallarını erkek kardeşine bıraktığını, kendisinin de mirasçılıktan çıkarıldığını gördü.

Vasiyetnamenin iptali için açtığı davada, Baldudak'ın sağlıklı olduğuna dair verilen raporu dikkate alan savcı takipsizlik verdi.

Berna Baldudak, avukatı Mehmet Seymenoğlu aracılığıyla yaptığı itirazda, babasının 20 yaşından beri ileri derece şizofreni tedavisi gördüğüne, ancak raporda sadece bunama incelemesi yapıldığına dikkat çekerek dosyanın Adli Tıp Üst Kurulu'na gönderilmesini talep etti.

KARDEŞİNİN OYUNUNU ESKİ ORTAĞI AÇIKLADI

Öte yandan Erdem Baldudak'ın eski ortağı M.M.P. Berna Baldudak'a ulaştı.

M.M.P. vasiyetnameyi ortağının hazırladığını, kendisine de mail ile gönderip fikrini aldığını söyledi.

M.M.P., raporun aracılar ile alındığını da belirterek, "Erdem, temmuz veya ağustos aylarında babasına vasiyet yaptırdığını ve tüm mal varlığının kendisine bırakılmasını yazdırdığını anlattı.

Vasiyetnamenin noter masrafları, şirket kredi kartından ödendi. Sizi mirastan hariç tutuyordu" dedi.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde