Sivasspor-Galatasaray maçında iptal edilen gole dair flaş iddia: Ofsayt, sen iptal et, ben görüntüyü vereceğim

Sivasspor-Galatasaray maçında iptal edilen gole dair flaş iddia: Ofsayt, sen iptal et, ben görüntüyü vereceğim

Futbol gündemini meşgul eden Sivasspor-Galatasaray maçının 49. dakikasında, ev sahibi ekibin attığı golün VAR müdahalesi ile iptal edilmesi birçok tartışmaları beraberinde getirdi.

Sivasspor-Galatasaray maçında iptal edilen gole dair flaş iddia: Ofsayt, sen iptal et, ben görüntüyü vereceğim
16px
24px
31.12.2022 12:23
ABONE OLgoogle

Dün Fenerbahçe ve Galatasaray karşılaşmaya ilişkin art arda basın açıklamaları yaparken golün iptaline dair flaş iddia ortaya atıldı. VAR hakemi Özgüç Türkalp'in, hakem Erkan Özdamar'a, “Ofsayt, sen golü iptal et, ben görüntüyü ekrana vereceğim” dediği öne sürüldü.

Sivasspor-Galatasaray maçının 49. dakikasında, ev sahibi ekibin attığı golün VAR müdahalesi ile iptal edilmesi, futbol kamuoyunda en çok tartışılan konu haline geldi.

Golün iptalinin gerekçesinin net şekilde açıklanmaması VAR müdahalesinde ne konuşulduğu da merak konusu oldu.

Golün neden iptal edildiğine dair ise ortaya flaş bir iddia atıldı.

Spor Arena'dan Ayhan Turgut'un haberine göre maçın hakemi Erkan Özdamar, ofsayt için mi yoksa faul için mi çağrıldığını bilmeden VAR monitörünün başına geçti.

Türkalp pozisyonunu ofsayt olduğunu söylüyor ama Özdamar pozisyonu o netlikte görmüyordu.

Haberde yer alan iddiaya göre 5 dakika 4 saniye süren incelemenin ardından Özgüç Türkalp, Özdamar'a “Ofsayt, sen golü iptal et, ben görüntüyü ekrana vereceğim” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise dün yaptığı basın toplantısında Sivasspor-Galatasaray maçında yaşananların kendilerini ciddi şekilde rahatsız ettiğini belirterek, Erkan Özdamar'ın çürük raporu var askerlik için, fiziki bir engeli varsa 12 km nasıl koştu? iddiasında bulunmuştu.

ERKAN ÖZDAMAR KİMDİR?

1988’de Ankara’da dünyaya gelen Erkan Özdamar, Başkent Üniversitesi Spor Bilimleri bölümünden mezun olurken yüksek lisansını da aynı üniversitede yaptı.

Dans eğitmenliği yapan Özdamar, uluslararası Spor ve Dans Eğitmenliği sertifikalarına sahip. Ankara bölgesi hakemlerinden Erkan Özdamar, 2020- 21 sezonunda Süper Lig’de düdük çalmaya başladı.

TFF’nin 23 Aralık’ta açıkladığı listede FIFA kokartı takmaya hak kazanan hakemler arasında yer aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde