Site açıp iş adamını karaladılar! Kaldırmak için 500 bin lira istediler

Site açıp iş adamını karaladılar! Kaldırmak için 500 bin lira istediler

İstanbul’da kendilerine gazeteci süsü veren iki kişi açtıkları internet sitesi üzerinden iş adamı Erol D. hakkında karalama haberler yaptılar

Site açıp iş adamını karaladılar! Kaldırmak için 500 bin lira istediler
16px
24px
21.01.2021 16:15
ABONE OLgoogle

İddiaya göre iş adamına ulaşan iki şüpheli haberlerin kaldırılması karşılığında iş adamından 500 bin lira para istedi. Tehdit edilen iş adamı durumu polise bildirdi, seri numaraları alınan paraları alan iki şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen iki şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Sabah'tan Yunus Emre Kavak'ın haberine göre kendilerine gazeteci süsü vererek açtıkları internet sitesi üzerinden İzmir'de bir inşaat firması sahibi olan Erol Demirtaş hakkında karalayıcı haberler yazan iki kişi suçüstü yakalandı.

İddiaya göre 2 ay önce iş adamı Erol Demirtaş hakkında çeşitli internet siteleri üzerinden asılsız haberler yayılmaya başladı.

Bir süre sonra kendilerini medya mensubu ve sarı basın kartı sahibi gazeteci olarak tanıtan iki kişi iş adamına ulaşıp bu haberlerin kaldırılması karşılığında 500 bin lira para istediler.

İstedikleri paranın verilmemesi durumunda bu tarz haberlerin artarak devam edeceğini söylediler.

Şantaj ve tehditlere maruz kalan iş adamı Erol Demirtaş hemen durumu polise bildirdi. Ardından şantaj yapan sözde gazetecilere istedikleri parayı vereceğini söyleyerek ofisine davet etti.

İddiaya göre ofise gelen iki kişiye daha önceden seri numarası alınan 500 bin lira para verildi. Parayı alan iki şüpheli ofisten çıktıkları sırada suçüstü gözaltına alındılar.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Sözde gazetecilerin bu yöntemle birkaç iş adamından daha para aldıkları ileri sürüldü.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde