Şişecam'dan açıklama: Katar'la görüşme gündemimizde yok

Şişecam'dan açıklama: Katar'la görüşme gündemimizde yok

Katar'la yapılacak yeni anlaşmaları duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretle ilgili de mesajlar verdi.

Şişecam'dan açıklama: Katar'la görüşme gündemimizde yok
16px
24px
06.12.2021 15:37
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün resmi ziyaretleri kapsamında Katar'a gitti. Erdoğan Katar ziyareti öncesi Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"KATAR İLE YENİ ANLAŞMALAR İMZALAYACAĞIZ"

Türkiye-Katar ilişkileri, dostluğuyla stratejik perspektifiyle günden güne güçleniyor. Katar ile bugüne kadar siyasi, askeri, kültürel olmak üzerek 69 belge imzaladık. Yarın imzalayacağımız yeni anlaşmalarla dayanışmamızı daha da perçinleyeceğiz.

Türkiye ve Katar güçlü duruşlarını koruyan iki devlettir. Katar ile ekonomiden savunmaya, ticaretten yatırıma kadar "kazan kazan" temeliyle ortaklığımızı güçlendirdik. Katar ile ikili ilişkilerimizde son yıllarda kaydedilen mesafeden inşallah bundan sonrası çok daha verimli şekilde devam edecektir.

"KÖRFEZDEKİ KARDEŞLERİMİZLE İLİŞKİLERİMİZİ İLERLETECEĞİZ"

Doğu'da terörün karanlık gölgesi kalktıkça yatırımlar artacak. Biz ülkemizi büyütmeye ve güçlendirmeye devam edeceğiz. Körfezdeki kardeşlerimizle ilişkilerimizi ilerleteceğiz. Körfez bölgesinde diyalog kapılarının tekrar açılması ve yanlış anlamaların giderilmesi yönünde yürütülen diplomatik çabaları memnuniyetle karşılıyoruz. Türk yapısı olarak, Türkiye olarak tüm Körfez ülkeleriyle olan birlikteliğimizi çok daha güçlendirerek devam ettirmekten yanayız. Muhalefetin rahatsızlıklarını biliyoruz. Ancak biz bu ilişkileri güçlendirmekte kararlıyız.

KATAR'DAN ŞİŞECAM'A YATIRIM İDDİASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Katar'da bir dizi anlaşma imzalayacak. Anlaşmalardan birisinin de Katar Yatırım Fonu'yla Şişecam arasında olacağı öne sürülmüştü. Anlaşmaya göre Katar,  Türkiye'nin en büyük cam üreticisi Şişecam'a ortak olacağı iddia edilmişti.

Şişecam'dan yapılan açıklamada Katar Yatırım Fonu'yla ortaklığın şuan gündemde olmadığı bildirildi.

Şişecam'dan KAP'a yapılan açıklama şöyle

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde TRT'de yaptığı konuşmada, "Mesela cam diyoruz, bu camlarda, düz camdan otomobil camlarına varıncaya kadar ciddi sıkıntılar var ve bunları da teminde ciddi sıkıntılar var. Bu konuyla ilgili olarak da şu anda bizde de bazı üretim yapan firmalarımız var ve başarılı da, ama onlar da yine ham maddenin temininde sıkıntı yaşıyorlar. Temenni ediyoruz ki bir an önce bunun önünü açalım." demişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde