Şirket maili nedir? Çalışanlar için şirket e-postası kullanım rehberi

Şirket maili nedir? Çalışanlar için şirket e-postası kullanım rehberi

İşiniz söz konusu olduğunda bir şirket maili kullanmak profesyonel görünümünüz açısından oldukça önemlidir.

Şirket maili nedir? Çalışanlar için şirket e-postası kullanım rehberi
16px
24px
24.10.2022 15:24
ABONE OLgoogle

Bir işletmeniz varsa, alan adınızla eşleşen profesyonel bir e-posta adresine sahip olmak mutlak bir zorunluluktur. Evet, bir şirket mailine sahip olmak küçük bir yatırım gerektirir, ancak, işletmeniz için profesyonel bir e-posta adresi yerine ücretsiz bir e-posta adresi (Gmail veya Yahoo gibi) kullanmayı tercih etmek, uzun vadede çok büyük risklerle karşılaşmanıza neden olur.

Tabii ki kişisel kullanım için ücretsiz bir e-posta adresi kullanmanın yanlış bir tarafı yoktur, fakat aynı şey iş kullanımı için geçerli değildir. İşiniz söz konusu olduğunda bir şirket maili kullanmak profesyonel görünümünüz açısından oldukça önemlidir.

Şirket Maili Nedir?

En popüler ücretsiz e-posta servis sağlayıcılar, e-posta servis sağlayıcısının alan adını içerir. Bunlara yahoo.com, hotmail.com ve gmail.com dahildir. Öte yandan, bir şirket maili alan adınızla birlikte gelir ve şirketinize benzersiz bir kimlik kazandırır. Örneğin, [email protected] bir şirket mailidir.

Şirket Maili Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

İşletmeniz için e-posta kullanmak söz konusu olduğunda şirket mailinin en iyi seçenek olmasının birçok avantajı vardır. Bu avantajlar aşağıdaki şekildedir:

1. Şirket maili daha güvenilirdir

İşletmeniz için ücretsiz bir e-posta hizmeti yerine profesyonel bir e-posta adresi kullanmak genel olarak daha profesyoneldir. Ayrıca, müşterileriniz arasında güven oluşturmanıza da yardımcı olur.

Aşağıdaki iki adres arasında hangisi daha profesyonel ve güvenilir görünüyor?

[email protected]

[email protected]

Tabii ki ilki…

Bunun nedeni, e-posta’nın işletmenin alan adıyla eşleşmesidir. İkinci seçenek ise sayıları içerir ve işletmenin web sitesiyle eşleşmeyen ücretsiz bir e-posta hizmeti kullanır.

Genel olarak, ikinci seçenek profesyonel değildir ve işinizin gerçekliği söz konusu olduğunda şüpheli olarak algılanabilir. İlk seçenek sayesinde güvenilirlik sorunu yaşamazsınız.

2. Daha güvenlidir

Ücretli bir e-posta servis sağlayıcı kullanmak, ücretsiz bir e-posta hizmeti kullanmaktan daha iyi güvenlik sağlayabilir. Ayrıca, bu hizmeti kullanan müşteriler yalnızca birinci sınıf güvenlik almakla kalmaz, aynı zamanda sektör lideri spam ve virüs filtrelemesine de sahip olur. Sonuç olarak gelişmiş güvenlikle birlikte e-posta verileriniz daha güvenli hale gelir.

3. İşletmenizi tanıtımını yapmanızı sağlar

Profesyonel e-posta kullanmak da markanızı ve işletme adınızı tanıtmanın en iyi yollarından biridir. Çünkü gönderdiğiniz her e-posta’da web adresiniz vardır. Bu ücretsiz reklam yapmanızı sağlar ve müşterilere sizden her e-posta aldığında marka adınızı hatırlar.

Şirket Maili Almak İçin Hangi E-posta Servis Sağlayıcısını Seçmeliyim?

Profesyonel bir mail adresi almak için aralarından seçim yapabileceğiniz çok fazla seçenek vardır. Fakat kesintisiz hizmet veren, teknik destek sağlayan, güvenilir ve %100 yerli bir e-posta servisi bulmak oldukça zordur. Bu noktada Uzman Posta şirket maili almanız için size yardımcı olabilir.

Peki kurumsal e-posta için neden Uzman Posta’yı kullanmalısınız? 

Aşağıda sizin için; %100 yerli, verileri Türkiye sınırları içinde barındıran, yüksek güvenlik sağlayan ve uygun maliyetli Uzman Posta’nın müşterilerine sunduğu avantajları listeledik:

1. Esnek Kota

Gmail gibi ücretsiz e-posta servis sağlayıcılarının depolama alanı oldukça sınırlıdır. Bu yüzden size verilen bu kısıtlı alan dolduğunda, gelen e-posta’ları görüntüleyemez ve e-posta gönderemezsiniz. Gelen ve giden e-posta’ları tekrar aktif etmek için eski e-posta’larınızı silmeniz gerekir. 

Tam da bu noktada Uzman Posta işletmenize esnek kota seçeneği sunar. Bu özellik sayesinde ihtiyacınız artığında kotanız dolmadan sizi uyaran bir sistem aktif olur ve kotanız dolunca otomatik artan e-posta kutuları sayesinde e-posta almaya devam etmeniz sağlanır.

2. Gelişmiş Spam ve Virüs Koruma

Uzman Posta premium filtreleriyle (güncel filtreler, sizin belirlediğiniz kurallar ve gelişmiş anti-spam servisi) gelen kutunuzu spam ve virüslerden uzak tutar.

3. Üst Düzey Güvenlik

E-posta güvenliğinize yönelik tehditler giderek artsa da, Uzman Posta’nın gelişmiş karantina özelliği, çoklu doğrulama, akıllı tespit yöntemleri, global veri tabanı ve çok dilli kullanım vb. özellikleriyle güvenlik seviyenizi en üste çıkarabilirsiniz.

4. Sürekli ve Kesintisiz Erişim

Söz konusu özellikle e-posta iletişimi olduğunda, hizmetin %100 süreklilikte olması gerekir. Tam da bu noktada Uzman Posta size %100 süreklilikte ve 7×24 kesintisiz erişim sağlar.

5. Uygun Maliyet

Uzman Posta Kurumsal E-posta planları global rakiplere göre oldukça uygun fiyatlıdır. Ayrıca Uzman Posta’yı 45 gün boyunca ücretsiz olarak deneyimleyebilirsiniz.

6. Ücretsiz  Taşıma ve DNS Desteği

Yeni bir e-posta servis sağlayıcıya geçmemenin en yaygın sebeplerinden biri de, taşıma sırasında verilerle ilgili bir kayıp olup olmayacağı endişesidir. Bu yüzden farklı bir hizmete geçmeyi sürekli erteleyebilirsiniz. Fakat Uzman Posta e-posta taşıma işlemi sırasında size ücretsiz taşıma avantajı sunar. Bu sayede deneyimli teknik ekip ile e-posta’larınızı hiçbir veri kaybı ve kesinti olmadan ücretsiz olarak taşıyabilirsiniz.

7. Teknik Destek

Eğer Gmail ya da Hotmail gibi ücretsiz bir e-posta servisi kullanıyorsanız, e-posta’nızla ilgili bir kesinti yaşadığınızda ya da farklı bir probleminiz olduğunda karşınızda bir muhatap bulamazsınız. Fakat Uzman Posta teknik destek ekibine telefon veya sohbet yoluyla anında ulaşabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir iletişime geçmeden önce “Akıllı Destek Merkezi”nden problemlerinizi çözecek soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

8. Premium E-posta Özellikleri

Premium e-posta özellikleri ücretsiz e-posta servis sağlayıcılarda oldukça kısıtlıdır. Fakat Uzman Posta birçok premium e-posta özelliğiyle birlikte gelir: “Kişisel ve Ortak Takvim, Kişisel ve Ortak Adres Defteri, Görev Yönetimi, CalDAV & CardDAV Desteği, E-posta Gönderi Takibi ve Silinmiş E-posta Kurtarma, Outlook vb. Mail Programları ile %100 Uyum” vb. bu özelliklerden bazılarıdır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde