Sinpaş, hazırladığı duyuru metniyle çalışanlarını namaza davet etti

Sinpaş, hazırladığı duyuru metniyle çalışanlarını namaza davet etti

Sinpaş Plaza Ticaret Merkezi, çalışanlarına yaptığı duyuruda “Cemaatle kılınan namazın faziletlerinden” bahsederek öğle ve ikindi namazlarını ezanın ardından hep birlikte cemaatle kılacağız dedi.

Sinpaş, hazırladığı duyuru metniyle çalışanlarını namaza davet etti
16px
24px
30.03.2023 12:18
ABONE OLgoogle

Eneshan SOLMAZ

Cemaat halinde kılınan namazın müminlerin birbirlerinden haberdar olmalarına, görüşüp kaynaşmalarına, birbirleriyle yardımlaşmalarına vesile olmak gibi bir işlev üstlenmesinin üzerinde bulunan duyuru metniyle ilgili Patronlar Dünyasına konuşan Sinpaş Kurumsal İletişim Müdürü Süreyya Erbayrak şöyle söyledi.

“Kurum olarak ibadethanemiz yıl boyunca açık. İsteyen kişi mesai saatinde gidip ibadetini yapabilir. Özellikle ramazan ayında böyle bir hassasiyeti olan ve cemaat olarak namaz kılmak isteyen için de böyle bir duyuru yapıldı. Çalışanlar iş yerlerinde çekinebiliyor, ‘patronlar kızar mı’ diyor. Bizde böyle bir şey yok isteyen vaktinde gidip cemaat olup kılabilir. Namaz kılmayanlara da böyle bir şey yok. Sadece kılmak isteyenin çekinmeden özgürce namaza gidebilmesi için yazılmış bir mail.”

İŞTE O DUYURU METNİ

Değerli Sinpaş Plaza Çalışanları;

Genel Müdürlük Binamız çalışanları ve misafirlerimizin cemaat halinde namaz kılmanın sevap ve faziletlerinden yararlanabilmesi adına: Öğle ve İkindi namazları, ezanın okunmasını müteakip imam eşliğinde cemaat ile eda edilecektir.

"Not: Namaz vakitleri için Ramazan ayı imsakiyesi ekte yer almaktadır."

Cemaat ile kılınan namazın faziletleri:

İslam dini birlik ve beraberliğe büyük önem vermiştir. Günde beş vakit namazın bir arada eda edilmesi (Bakara 2-43), haftada bir cuma namazının ve senede iki kez olan bayram namazlarının topluca kılınması, müminlerin birbirlerinden haberdar olmalarına, görüşüp kaynaşmalarına, birbirleriyle yardımlaşmalarına vesile olmak gibi bir işlev üstlenmektedir. Bu bakımdan cemaatle namaz, istenen birlik ruhunu sağlamlaştırıcı ve devam ettirici bir rol üstlenmektedir.

Hz. Peygamber (sas), farz kılındığından itibaren hayatının son zamanlarına kadar beş vakit namazı sürekli kendisi cemaatte imam olarak kıldırmış, Müslümanları da namazları cemaatle kılmaya teşvik etmiştir (Ebu Davud Salát, 49) Cemaatin önemini gösteren çok sayıda hadis bulunmaktadır. Bunlardan birinde Hz. Peygamber (sas), "Üç kişi bir köyde veya kırda bulunur ve namazlarını cemaatle kılmazlarsa, şeytan onlara hakim olur. Öyleyse cemaatten ayrılma. Çünkü kurt ancak sürüden ayrılan koyunu yer." (Ebû Davud, Salát, 47) buyurmaktadır. Bir diğer hadiste ise "Canım kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, ateş yakılması için odun toplanmasını emretmeyi, sonra da namaz için ezan okunmasını, daha sonra da bir kimseye emredip imam olmasını, sonra da cemaatle namaza gelmeyenlere gidip evlerini yakmayı düşündüm" (Buhari, Ezan, 29, 34: Müslim, Mesacid, 251-254) diyerek cemaati terk edenlere ciddi bir uyarıda bulunmuştur. Ayrıca özendirmek için cemaatle kılınan namazın sevabının, tek başına kalınandan 27 derece daha fazla olduğunu belirtmiştir (Buhari, Ezan, 30: Müslim, Mescid 249)

Cemaatle namaz kılmanın önemini belirten bu ve benzeri hadislerden ve ilgili Ayetlerden hareketle Hanbeliler namazın cemaatle kılınmasının, erkekler için farz-ı ayın, Şafiler ise farz-ı kifaye olduğunu söylemişlerdir. Hanefi ve Malikilere göre ise, cuma namazı dışındaki farz namazları cemaatle kalmak, gücü yeten erkekler için müekked sünnettir.

Bu itibarla cemaate gitmeye engel bir durum olmadıkça namazlar cemaatle kılınmaya çalışılmalıdır. Nitekim Hz. Peygamber (sas) camiye giderken atılan her adımdan dolayı kişinin bir derece yükseltilip, bir günahının silineceğini haber vermiştir (Buhari, Ezan, 30: Ebû Dâvüd, Salat, 49)

Bilgilerinize sunarız,

Saygılarımızla

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde