Sınırda kuyrukları önlemek için yeni tedbirler yolda

Sınırda kuyrukları önlemek için yeni tedbirler yolda

Yaz sezonunda yaşanacak gurbetçi yoğunluğuna karşı sınırda alınacak önlemler Edirne'de sektör temsilcileri ve valinin katıldığı toplantıda tartışıldı. Sınıra personel takviyesi ve geçiş noktalarının sayısının artırılması gündemde. Alınacak tedbirler önümüzdeki hafta netleşecek.

Sınırda kuyrukları önlemek için yeni tedbirler yolda
16px
24px
08.06.2023 12:57
ABONE OLgoogle

Sibel SANCAKLI

Sektör temsilcileri Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık'ın katılımıyla yapılan toplantıda turistlerin geçiş sürelerine ilişkin taleplerini görüştü. Önümüzdeki günlerde başlaması öngörülen gurbetçi sezonu dolayısıyla gümrük kapılarında mevcut durum, yapılan hazırlıklar ve alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, konuyla ilgili açıklamasında, “Yaz aylarında gurbetçiler gümrüklerden geçemiyor. Geçiş süreleri 6 saate kadar çıkabiliyor. Peron sayısının artırılması gelecek haftalarda devreye alınması beklenen önlemler arasında. 150 geçici personelin görevlendirilmesi, personelin geçiş yapacakların beklememesi açısından yemek saatlerinin eşitlenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ORTALAMA İŞLEM SÜRESİ

Konuşmasında 11 ay boyunca yurtdışında çalışan vatandaşların ülkelerine geleceklerine dikkat çeken Edirne Valisi Kırbıyık da “Bu noktada bizim temel sorumluluğumuz, onların gümrük geçişlerinde ortalama işlem süresini minimize ederek üst düzeyde, güler yüzlü, kaliteli hizmeti sağlayıp giriş ve çıkış işlemlerini yapmak” dedi.

Vali Kırbıyık, “Bu işlemleri yaparken bir yandan güvenliği diğer yandan hızlı geçişi sağlamamız gerekiyor. Geçişleri hızlandırmamızın Edirne özelinde şöyle bir faydası oluyor. Vatandaşlarımızın geçişlerini, onların öngördükleri süreden daha hızlı tamamlayabilirsek onlar da kalan sürelerini Edirne’ye ayırıyorlar, şehri geziyorlar, konaklıyorlar. Bunun da önemli olduğunu değerlendiriyorum. Bu durumda vatandaşlarımız şehrimizi tanırken, aynı zamanda ilimiz ekonomisi için ciddi bir girdi oluşuyor” diye konuştu.

GÜMRÜKTE GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Jandarmanın girişten itibaren tır parkları, yol kenarları ve diğer alanlarda güvenlik tedbirleri almasının önemine değinen Kırbıyık, “Çalışma sürelerinin, vardiya saatlerinin ve planlamaların doğru yapılarak, görev yapacak ve hizmet verecek tüm birimlerimizin eşgüdüm içerinde çalışması gerekiyor. Oluşabilecek yoğunlukların en kısa zamanda çözülmesi için iş birliği ve koordinasyonun hızlı şekilde oluşturması ve tüm arkadaşlarımızın süreci takip ederek herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi noktasında dikkatli olması son derece önemli” şeklinde konuştu.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde