Sinema yasası yürürlükte: Biletlere promosyon yasağı, filmlere denetim

Sinema yasası yürürlükte: Biletlere promosyon yasağı, filmlere denetim

Yapımcılarla sinema salonu sahiplerinin anlaşmazlığına çözüm bulmak amacıyla Meclis’ten geçirilen yeni sinema yasası, bugün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Sinema yasası yürürlükte: Biletlere promosyon yasağı, filmlere denetim
16px
24px
30.01.2019 05:55
ABONE OLgoogle

Yeni yasaya göre sinema salonu işletenler, sinema biletleri için abonelik, promosyon, kampanya ve toplu satış yapamayacak.

Bilet ile mısır veya başka bir ürünün satışı birleştirilemeyecek.

Film yapımcıları, promosyonlarla bilet fiyatlarının artmasına karşın kendilerine verilen payın aynı kalmasına karşı çıkmıştı.

Salonlarda artık film öncesi reklam 10 dakikayı geçemeyecek. Fragmanlar üç ila beş dakika arasında olacak. Film arası en fazla 15 dakika olabilecek.

Öte yandan yasada dikkat çeken bir yenilik de sinema denetleme kurulunun kurulmuş olması.

Filmlere denetim

Buna göre ülke içinde üretilen veya ithal edilen sinema filmlerinin, ticari dolaşıma veya gösterime sunulmasından önce değerlendirilmesi ve sınıflandırılması yapılacak.

Uygun bulunmayan filmler, ticari dolaşıma ve gösterime sunulamayacak. Değerlendirme ve sınıflandırması yapılmamış olan sinema filmleri, festival, özel gösterim ve benzeri kültürel ve sanatsal etkinliklerde ancak +18 yaş işaretiyle gösterilebilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde