Sinan Aygün istifadan nasıl kurtuldu?

Sinan Aygün istifadan nasıl kurtuldu?

Martta yapılan meclis toplantısında hesapları ibra edilmeyen ATO’da sürpriz gelişme yaşandı.

Sinan Aygün istifadan nasıl kurtuldu?
16px
24px
04.08.2010 08:29
ABONE OLgoogle

Önceki gün yapılan toplantıda bu kez hesaplar ibra edilince ATO Başkanı Sinan Aygün istifadan kurtuldu

Ergenekon sanıkları arasında bulunan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, istifa etmekten kurtuldu. Mart ayında yapılan meclis toplantısında 2009 yılı hesapları ibra edilmediği için koltuğunu kaybetme riski ile karşı karşıya kalan ATO yönetimi, 2 Ağustos’ta Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı. Önceki gün yapılan toplantıda, 2009 yılı hesapları yeniden oylandı. Daha önce hesapları ibra etmeyen üyelerin ‘çarketmesi’ sonucunda, 2009 yılı hesapları bu kez ibra edildi.

ÜYELER TATİLDEYKEN OYLANDI

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri tarafından hesapları incelemeye alınan Ankara Ticaret Odası’nda sürpriz bir gelişme yaşandı. Mart ayında yapılan meclis toplantısında, odanın 2009 yılı hesapları ibra edilmemişti. ATO hesaplarını ibra etmeyen üyeler ayrıca ATO Başkanı Aygün’ü ve yönetim kurulu üyelerini istifaya davet etmişti. Bu gelişmeler üzerine Sanayi Bakanlığı, müfettiş göndererek odanın hesaplarıyla ilgili inceleme başlatmıştı.

İncelemeler sırasında müfettişler, Oda ve Borsalar Yasası çerçevesinde, hesapları ibra etmeyen üyelerin gerekçelerini de açıklaması gerektiğini tespit etti. Bunun üzerine Sanayi Bakanlığı, ATO’ya bir yazı göndererek, hesapları ibra etmeyen üyelerin gerekçelerini açıklamalarını istedi. Bu gelişme sonrası ATO yönetimi, oda meclisinin 2009 yılı hesaplarıyla ilgili yeniden toplanmasını kararlaştırdı. Söz konusu toplantı önceki gün Ankara’da gerçekleştirildi. Oda meclisi, tek bir gündemle olağanüstü toplandı. Toplantıya, üyelerin büyük kısmı tatilde olduğu için, yaklaşık 110 kişi katıldı.

ATO Meclisi’nin olağanüstü yaptığı toplantıda bu kez sürpriz sonuç çıktı. 2009 yılı hesaplarıyla ilgili yapılan oylamada hesaplar ibra edildi. Daha önce, kırmızı oy kullanan bazı üyelerin ise 2009 yılı hesapları için beyaz oy vermesi dikkat çekti. Böylece ATO yönetimi de istifa etme riskinden kurtulmuş oldu.

Bakanlık incelemeyi tamamladı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin ATO hesaplarıyla ilgili yaptığı inceleme tamamlanarak rapor yazım aşamasına geçildi. Birkaç gün içinde ATO’dan ayrılması beklenen müfettişlerin Oda’nın hesaplarında yaptığı incelemelerde bazı usulsüzlükler tespit ettiği bildirildi. Özellikle, harcamaların kayıtları konusunda bazı usulsüzlükler olduğu belirtildi.

Hüseyin Özay/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde