Sinan Aygün: Londra’da kimin evleri var araştırın bakalım

Sinan Aygün: Londra’da kimin evleri var araştırın bakalım

Gündeme getirdiği iddialar nedeniyle ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen eski CHP’li Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş hakkında öne sürdüğü rüşvet iddialarıyla ilgili konuştu. Aygün, "Londra'da evi olan kim araştırın bakalım" dedi

Sinan Aygün: Londra’da kimin evleri var araştırın bakalım
16px
24px
23.12.2019 12:07
ABONE OLgoogle

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında öne sürdüğü rüşvet iddialarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Eski CHP Milletvekili Sinan Aygün, "Bütün Ankara’daki iş alemi, müteahhitler şu anda zan altında" dedi.

Yavaş’ın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili Aygün, "Sayın Yavaş diyor ki 'Parayı FETÖ’cülere verdi, yurt dışına kaçtı' Bu sene 40’ıncı yılım benim. Hayatımın hiçbir devresinde yurt dışına bir lira para yollamadım. Yurt dışında gayrimenkul almadım. Acaba Londra’da kimin evi var, kimlerin ne şirketleri var? Bir de bunun araştırın bakalım. FETÖ’cülükle suçlanacak en son insan benim" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'tan Sinan Aygün hakkında suç duyurusu

CHP’nin ihraç istemiyle disiplin soruşturması başlattığı Aygün: İddialarımın arkasındayım; Yavaş, ‘Hukuk ne derse onu yaparız’ diye mesaj attı

"Sayın Yavaş 79 rantçıyı açıklasın"

Ankara'daki ofisinde basın açıklaması yapan Aygün MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) tarafından incelenmiş bir insan olduğunu ve bugüne hakında bir tek çizik dahi bulunmadığını ifade etti.

"Tam piyasalar düzeldi ve inşaat sezonu açıldı ki böyle bir iddia ortaya atıldı" diyen Aygün, "Bu Mimarlar Odası denen kurumun önüne gelene dava açması. Müşterilerin büyük çoğunluğu artık burada mahkemelik durum var mı diye soruyor insanlar. Şu anda Ankara'da Mimarlar Odası'nın açtığı 500'e yakın dava var.Sayın Yavaş bu 79 proje ve 79 rantçıyı açıklamak durumunda. Köylünün arsasını alıyorlar diyor. 100 dairelik yeri 1000 daire yapıyorlar diyor Mansur. Böyle bir şey varsa bunu çıkarsın ortaya. Bütün Ankara'daki müteahhitler şu anda zan altında" diye konuştu.

“Ben “Rüşvet istedi” diyorum o “Sinan Aygün FETÖ’cü” diyor”

Kendisinden para istendiğini ve gündeme getirdiği tüm iddialarının arkasında olduğunu aktaran Aygün, şöyle konuştu:

"Ben benden para istediler. Rüşvet istediler diyorum. O da bana diyor ki Sinan Aygün FETÖ'cü. Ya sen önce bir buna cevap ver. Bana 11 sene çektiren alçak FETÖ mensuplarıyla bir ilgimin olmadığını o bilmiyor mu? ATO'yu basan bir örgüte beni bağlamaya çalışıyor. Parayı FETÖ'cülere verdi. Gizli ortak yurt dışına kaçtı diyor vs. Bakın benim 40. yılım bu sene. Hayatımın hiçbir devresinde yurt dışına 1 lira para yollamadım. Bir gayrimenkul bile almadım yurt dışından. Londra'da kimin evi var bunu araştırın bir de bakalım. O yüzden FETÖ'cülükle suçlanacak en son insan benim." 

“FETÖ’cüler bana 2019’da bile dava açtı”

"Bunu da ilk kez söylüyorum bu Ergenekon hakimleri denen alçaklar yargılanıyorlar" diyen Aygün, "Biz de oraya müdahil olarak gidiyoruz. Bunların yakasını bırakmadık bırakmayacağız. 1 Temmuz 2019 tarihinde bana bir yazı geldi. Şüpheli Sinan Aygün ifade ver diye. Bana FETÖ'cü diyor ya. FETÖ'cülere hakaretten beni yeniden yargılamaya başlamışlar! 950 milyon diyor. Böyle bir iddia olur mu? Bu adam Ankara için mahsurlu. 950 milyon (trilyon) diyor. Böyle bir iddia olur mu? Gelsin 550'ye alsın benden çok hayırsever biri ise. Zaten söylediğine göre 950 milyon rantı varmış onun hesabına göre!" diye konuştu. 

“25 milyonu okul için istedik diyor, e hani okul 1 milyondu”

Kendisinden para istendiğini defalarca tekrar eden Aygün, şunları kaydetti:

"Mansur Yavaş okul için istedik parayı diyor. 25 milyonluk pazarlığı okul için yapmaya gittiler diyor. E hani okul 1 milyondu? Okul için bu kadar parayı nereden biçtin sen? 25 milyon da yanlış 1 milyon da yanlış. 7 milyon okulun değeri. Arsa dahil. Şimdi 25 milyon nereden çıktı o zaman? Benimle okul pazarlığı yapmaya geldiyseniz ki o da yok. Bunların buraya giriş görüntülerini de göstereceğim. Bu Mansur'dan Ankara'nın çekeceği var diye düşünüyorum. 2019 seçimlerinde Mansur Yavaş CHP'ye mi geliyor oraya mı gidiyor, buraya mı geliyor anneme sorayım babama sorayım oyaladı durdu. Benim onur ve gururuma dokundu. Gidiyorsan gidersin. Gitmeyeceksen gitmezsin. Yine bir Cumartesi günü Genel Başkan mı aradı ben mi aradım önemli değil. Gittim. Ne yaptı dedim? "Bilmiyorum" dedi. "Dışarıdan görüntümüz çok kötü" dedim. Çok zor durumda kalırsanız beni gösterin dedim. Bunu bir arkadaşımız duymuş bir haber yapmış. Ertesi gün CHP adayını buldu diye bir haber yapıldı. Bu adam da daha o güne kadar bir cevap veremedi. Sonra öğrendim ki meclis üyelerini ben tayin edeceğim. Bütçemin şu kadarını parti karşılayacak falan şartlarını görüşüyormuş. Ertesi gün eller yukarı ben geldim adayım dedi. Baktı ki CHP'nin bir çaresi var. Bakın ben CHP'den istifa etmedim hiç. Bu aday oldu kazanamadı hemen istifa etti. Bu adam partide. Üzülüyorum yani ne diyeyim. Koca koca sosyal demokratlar twit atıyorlar destekliyoruz Mansur Yavaş'ı diyorlar.

“Yanlış bir imza atar, Ankara’yı zorda bırakır bu adam”

Daha önce her şeyi anlattığını, aynı şeyi hem savcı hem de müfettişlere aktaracağını dile getiren Aygün, Her şeyi anlattım. Savcı beye de anlatacağım. Müfettişler sorarsa onlara da anlatacağım. Prgoramın başında 1 milyon dedi. 2 saat süren programın sonunda okul 25 milyon dedi. Devlet müdahil olsun arkadaşlar yanlış bir imza atar bu adam. Yanlış bir borçlanma yapar. Bu adam Ankara için Mahsurlu." dedi. 

Ne olmuştu?

Eski CHP Milletvekili ve eski ATO Başkanı Sinan Aygün, Mansur Yavaş ile CHP'li 3 belediye meclis üyesi ve avukatlar hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Yavaş ve ekibinin, Mimarlar Odasına açılan davayı ancak kendilerine 25 milyon lira verilirse bir üst mahkemeye taşıyacakları, aksi halde inşaatını yıkacakları tehdidiyle karşılaştığını iddia etmişti. Aygün, istenen parayı vermeyince inşaatının kaçak muamelesi gördüğünü öne sürmüştü.

Bu iddialar tartışılmaya devam ederken Sinan Aygün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nu da hedef alan açıklamalar yapması üzerine Ankara İl Yönetimi tarafından disipline sevk edildi. CHP il yönetimi, Aygün’ü “tedbirli” olarak partiden ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk etti. İl disiplin kurulunun önümüzdeki hafta toplanarak Aygün’ü partiden ihraç etmesi bekleniyor.

Mansur Yavaş, Sinan Aygün’ün rüşvet iddiasıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

Sinan Aygün’e verilen inşaat izninin değişmesiyle yeni ekler yapmasına, yeni kazanımlar yapmasına olanak sağlanıyor. 30 bin metrekare olması gereken yer 120 bin metrekareye çıkıyor. 95 bin fazlayı 7 bin ila 10 bin arası çarparsanız kazanılan rant ortaya çıkar. Bu yapılan yer için okul yapılmamış, hastane yok. Bir konuşmada (belediye meclis üyelerini kastederek) ‘Okul ne kadara olur?’ diyorlar. 1-2 milyon mu diye soruyorlar. Karşıdaki kişi ‘Olur mu 25 milyon falandır’ diyor. 25 milyon işi oradan çıkıyor. Savcıya verilen dilekçede benden para istediler demiş. Rüşvet dememiş. Okul yap demek para istemek midir? Üstelik beni de görmemiş. Olayla alakam bile yok. Bir kumpasın peşindeler, seçim öncesi yaşadık bunları. Parsel parsel Ankara’yı satanların hepsinden hesap soracağım.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde