Simit Sarayı'nın başkanı, hangi ihracatçı birliğinin başkanı çıktı?

Simit Sarayı'nın başkanı, hangi ihracatçı birliğinin başkanı çıktı?

Simit Sarayı Onursal Kurucu Başkanı Haluk Okutur, aynı zamanda İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin Başkanı ...

Simit Sarayı'nın başkanı, hangi ihracatçı birliğinin başkanı çıktı?
16px
24px
20.12.2019 14:01
ABONE OLgoogle

Ziraat Finans Grubu’na bağlı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, ekonomik olarak zor günler geçiren Simit Sarayı’nın yüzde 51 hissesini Kavukçu Yapı’dan 500 milyon dolara devralmak için 12 Aralık Perşembe günü Rekabet Kurulu’na başvuruda bulunmuştu.

13 Aralık Cuma günü basına yansıyan haber gündeme bomba gibi düşmüş ve kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Bunu tasvip etmem. Geçmişte kamu bankaları batmıştı. Duyar duymaz genel müdürümüzü aradım. Genel müdür ‘konu gündeme geldi ancak düşünmüyoruz" açıklamasında sonra Rekabet Kurumu’nun sayfasından Ziraat Bankası tarafından yapılan başvurunun kaldırılmıştı.

Kamuoyunu günlerce meşgul eden Simit Sarayı, Haluk Okutur, Abdullah Kavukçu ve Mehmet Tarakçı tarafından 2002 yılında kuruldu.

Simit Sarayı'nın Yönetim Kurulu Başkanlığını Abdullah Kavukcu yaparken, Onursal Kurucu Başkanlığını ise Haluk Okutur yürütüyor.

Bu iki isim aynı zamanda İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nde de başkan ve yönetin kurulu üyesi.

Haluk Okutur, geçen sene Nisan ayında yapılan İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanlığı'nı 'Baskın' seçimle kazandı. O günlerde bu seçim çok konuşulmuştu. 

Okutur'un iş ortağı aynı zamanda kayınçosu olan Abdullah Kavukçu'nun da yönetimde olması dikkat çekti.

İşte İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yönetimi

 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde