Sigortacılardan şok: 12 il ve İstanbul Esenyurt teminat dışı

Sigortacılardan şok: 12 il ve İstanbul Esenyurt teminat dışı

Bazı sigorta şirketleri, olayların yoğun yaşandığı bölgelerde “yangın” teminatlı poliçelerini kesmeyi 8 Ekim itibarıyla durdurdu.

Sigortacılardan şok: 12 il ve İstanbul Esenyurt teminat dışı
16px
24px
11.10.2014 21:28
ABONE OLgoogle
Son günlerde yaşanan toplumsal gerginlikler ve olaylar sigorta sektöründe de etkili oldu. Bazı sigorta şirketleri, olayların yoğun yaşandığı bölgelerde “yangın” teminatlı poliçelerini kesmeyi 8 Ekim itibarıyla durdurdu.

Sigorta ve Reasürans Brokerliği Kurucusu ve Genel Müdürü Taner Çağatay, “Sigorta şirketleri binde 5 ile onbinde 1’e kadar terör teminatı veriyorlardı. Teminatların fiyatlamıyorlardı. Bu olaylar başlayınca yavaş yavaş geri çekilmeye başladılar. Terör olaylarının olduğu illerde ve İstanbul bazı ilçelerinde yeni poliçe yapmamaya başladılar” dedi. Sigorta şirketleri poliçe durdurma işlemlerini Web Acenta Yazılımı (WAY) üzerinden brokerlara şöyle duyurdu:

“Ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle 8 Ekim 2014 tarihinden itibaren ikinci bir duyuruya kadar yenileme ve onay bekleyen işler dahil olmak üzere aşağıda belirtilen mahallere Yangın ve Mühendislik branşlarında teminat verilmeyeceği WAY sisteminden sizlere iletilmiştir. Ancak olayların yurt geneline yayılması dikkate alınarak bu adreslerin dışında da hareketliliğin yoğun olduğu tüm mahallerden gelecek taleplerde gerekli hassasiyetin gösterilmesi büyük önem arzetmektedir.”

Teminat verilmeyen yerler şöyle: Ağrı, Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak, Mardin, Hakkari, Van, Bingöl, Muş, Bitlis, Tunceli. İstanbul; Esenyurt İlçesi - Doğan Araslı Caddesi, Erzurum Kongre Caddesi, Sivas Kongre Caddesi, Urfalılar Caddesi, Kuzuyolu Caddesi, Fatih, Yenikent ve Meydan Mahalleleri ile Kırac bölgesi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde