Sıfır otomobilde ÖTV 'Torbaya' girdi

Sıfır otomobilde ÖTV 'Torbaya' girdi

AK Parti, sıfır otomobiller için dolaylı ÖTV indirimini içeren yeni bir torba teklifin hazırlıklarına başladı.

Sıfır otomobilde ÖTV 'Torbaya' girdi
16px
24px
10.11.2022 12:01
ABONE OLgoogle

Uzun zamandır gündemde olan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin de içinde yer alacağı torba düzenlemenin, 2023 bütçesinin Genel Kurul görüşmeleri sonrası, yılbaşından önceki hafta Meclis’ten geçirilerek yasalaşması bekleniyor.

AK Parti’nin hazırlayıp Meclis’e sunduğu öğrenim kredisi alanların borçlarını mezuniyetten 2 yıl sonra ödemeye başlaması, devletin bakiye takip tutarı 2 bin lira ve altına düşen icra takibindeki alacaklardan vazgeçmesi gibi düzenlemeleri içeren “ekonomi” torbası geçtiğimiz hafta Genel Kurul’da kabul edilerek yasalaşmıştı.

Milliyet’ten Ayşegül Kahvecioğlu haberine göre, iktidar partisi şimdi de bazı ürünlerde ÖTV indirimi yapılması ya da ÖTV’nin sıfırlanmasını içeren yeni bir torba teklifin hazırlıklarına başladı.  Teklifte sıfır otomobiller için de dolaylı bir ÖTV indiriminin planlandığı öğrenildi.

Çalışmaya göre, sıfır otomobiller için uygulanan matrah limiti yeniden düzenlenerek düşük oranlarda vergilendirilecek.

EYT DE TORBADA

Uzun zamandır gündemde olan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin de içinde yer alacağı torbanın, 2023 bütçesinin Genel Kurul görüşmeleri sonrası, yılbaşından önceki hafta Meclis’ten geçirilerek yasalaşması bekleniyor.

Öte yandan yılbaşından itibaren yüzde 122,9 olarak uygulanacak yeniden değerleme oranında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yetkisini” kullanarak yüzde 50 indirime gidilebileceği değerlendiriliyor.

Vergi Usul Yasası’na göre cumhurbaşkanının yeniden değerleme oranını yüzde 50 oranında artırma veya azaltma yetkisi bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde