Siemens’in CEO’su Hüseyin Gelis Sabancı yönetiminde

Siemens’in CEO’su Hüseyin Gelis Sabancı yönetiminde

Sabancı Holding’in, Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Faaliyet Raporu katılımcılarla paylaşıldı. Holding’in yaptığı açıklamaya göre görev süresi biten Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem’in yerine; Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, bağımsız yönetim kurulu üyesi oldu.

Siemens’in CEO’su Hüseyin Gelis Sabancı yönetiminde
16px
24px
02.04.2023 05:45
ABONE OLgoogle

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding yönetim kurulu üyeleri, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Cenk Alper, Sabancı Holding üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla düzenlenen toplantıda, Holding’in Faaliyet Raporu katılımcılarla paylaşıldı.

EN İYİ 10 CFO ARASINDA GÖSTERİLDİ

Holding’in Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre görev süresi biten Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem’in yerine; Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak seçildi.

Sabancı’nın yeni bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Gelis, 2005’te ‘Business Today’ dergisi tarafından Fortune 500 şirketleri arasındaki en iyi 10 CFO arasında gösterilmişti. 1 Ekim 2007 tarihinden bu yana Siemens Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su olarak görev yapan Hüseyin Gelis, Türkiye’deki tüm Siemens faaliyetlerine liderlik ediyor.

ALMANYA’DAN LİYAKAT NİŞANI ALDI

Gelis, aynı zamanda Darüşşafaka Cemiyeti Yüksek Danışma Kurulu Üyesi olarak da görev yapıyor. Öte yandan Hüseyin Gelis, 28 Kasım 2017 tarihinde ekonomik, siyasal ve kültürel alanlarda Türkiye ve Almanya arasında kurduğu köprüden ve katkılarından dolayı, Almanya Cumhurbaşkanı tarafından Liyakat Nişanı ile ödüllendirilmişti.
 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde