Ses tuşları tarih oluyor... Apple'dan "sensör" adımı

Ses tuşları tarih oluyor... Apple'dan "sensör" adımı

Merakla beklenen iPhone 15 serisine dair yeni bir iddia daha ortaya atıldı. 9to5Mac’in haberine göre iPhone 15 ailesinin üst segmentindeki iPhone 15 Pro’nun ses tuşları kalkacak, yerine dokunmatik bir sensör gelecek.

Ses tuşları tarih oluyor... Apple'dan "sensör" adımı
16px
24px
02.04.2023 16:02
ABONE OLgoogle

Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple’ın önümüzdeki eylül ayında tanıtımını yapacağı beklenen iPhone 15 serisi ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Söz konusu telefonun çıkmasına 5 ay gibi bir süre kalmışken yeni bir özellik daha ortaya çıktı. Apple bünyesinde yaşanan gelişmeleri internet sitesinden aktaran 9to5Mac’in haberine göre iPhone 15 Pro’da bulunacak olan ses tuşları kalkacak, alışılmışın aksine bir tasarıma sahip olacak.

DOKUNMATİK SENSÖR BULUNACAK

WebTekno'nun 9to5Mac’ten aktardığına göre iPhone 15 ailesinin üst segmentinde yer alacak olan iPhone 15 Pro’nun ses tuşları bulunmayacak. Bunun yerine cihazın yan tarafında tek bir adet dokunmatik tepkimeli sensör bulunacak. Bu sensör ise dokunduğunuz kısma göre sesi kısacak veya artıracak. Sessize alma butonu ise artık çentik gibi oynatarak değil, basılarak kullanılacak.

BGR'ın aktardığı ve sektördeki kaynaklar tarafından doğrulanan bazı bilgilere göreyse bu dokunmatik sensör, orijinal Apple kılıflarıyla ve eldivenlerle de uyumlu çalışacak.

ELDİVEN KULLANIMINI ENGELLEMEYECEK

Bu sayede de kılıflarda elinizi rahatsız edecek girintiler olmayacak ve eldiven kullanırken de bu yeni sensörleri rahatça kullanabileceksiniz.Ayrıca Reddit ve 4Chan forumlarında yer alan bazı iddialara göreyse Apple mühendisleri benzer bir teknolojiyi gelecek nesil iPhone'ların ekranlarında da kullanabilir. Bu sayede telefonu kullanmak için eldiveni çıkarma alışkanlığı da tarihe karışabilir.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde