Şeref Oğuz: Dolar 22 TL'nin de üstüne çıkacak

Şeref Oğuz: Dolar 22 TL'nin de üstüne çıkacak

Ekonomist Şerif Oğuz faiz artırımı yapmamakta ısrar edilmesinin doları yükseltmeye devam edeceğini açıkladı.

Şeref Oğuz: Dolar 22 TL'nin de üstüne çıkacak
16px
24px
20.05.2022 05:12
ABONE OLgoogle

Dün 16 lira seviyesinde olan doların piyasada 22 liradan alıcı bulduğunu söyleyen Oğuz artık takoz tutmuyor dedi.

TV 100'de konuşan Dünya yazarı Şeref Oğuz, dolar geldiği yeri unutmaz ve onun üstüne çıkmak konusunda ısrar eder diyerek normalde piyasada 15.80 lira seviyelerinde olan doların 22 liraya kadar alıcı bulduğunu belirtti.

DOLAR 22 LİRANIN ÜSTÜNE DE ÇIKACAK

Oğuz hoca ekonomide panik havası olduğunu ve iş çevresinin dolar bulmak için yarıştığını bununda fiyatı daha yukarıya çıkardığını belirtti.

Dolarda 22 lira seviyelerininde yetmeyeceğini söyleyen Oğuz kur korumalı mevduat hesaplarının tutmadığını en kısa zamanda dövize endeksli tahvile uygulamasının yürürlüğe gireceğini açıkladı.

DOLARI TUTMANIN TEK YOLU FAİZ ARTTIRIMI

Dolar ve piyasalar hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Şerif Oğuz iktidarın sürekli para basarak piyasayı boğduğunu bunun sonunun da iyiye gitmediğini belirtti.

Oğuz KKM takozunun yerine ÜFE ve TÜFE'ye endeksli yeni enstürmanların deneneceğini ama bunlarında işe yaramayacağını belirterek artık arabanın fireni patladı tek kurtuluşunuz faiz arttırmaktır dedi.

Dolar rallisi sürer mi?

Şeref Oğuz köşesinde de , "Öncelikle, dolar gördüğü yeri unutmaz. 18,6 TL’yi görmüştü ve FED’in de etkisiyle gözü yukarılarda. Kaldı ki arkasından enflasyon kovalarken yerinde sayması düşünülemezdi. Zaten özel sektör haftalardır 20 liranın üzerinden dolarize oluyor bile…" diye yazdı

20 MAYIS DOLARDA SON RAKAMLAR

Dün 16 lira sınırını zorlayan dolar 20 Mayıs Cuma gününün sabahında piyasalarda 15 lira 92 kuruştan işlem görüyor. Dolar Mayıs ayında yüzde 45 oranında değer kaybetti. Dışa bağımlı bir ekonomisi olan Türkiye'de döviz bulamama paniği yaşandığını söyleyen ekonomistler bu nedenle hükümetin her hafta yeni önlemler açıkladığını ama işe yaramadığını belirtiyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde