Serdar Bilgili'nin Büyükçekmece'de imar savaşı!

Serdar Bilgili'nin Büyükçekmece'de imar savaşı!

Hasan Akgün yönetimindeki İstanbul Büyükçekmece Belediyesi'nin Şubat ayı Meclis oturumuna 'kişiye özel' imar teklifi damga vurdu.

Serdar Bilgili'nin Büyükçekmece'de imar savaşı!
16px
24px
24.02.2022 05:34
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2011 yılında arazinin 1/5000’lik planlarını onaylandı. Meclis kararıyla arazinin yüzde 60’ı otel yüzde 40’ı da ticaret artı konut olarak onaylanmış oldu.

15 bin metrekarelik arazi planları onaylandıktan sonra 2013 yılında 24 milyona ihaleye çıktı. İhaleye bir şirketle ortak giren Beşiktaş eski Başkanlarından Serdar Bilgili, başka taliplinin çıkmaması üzerine yıllardır tartışma konusu olan araziyi satın almış oldu.

Satış mahkemelik oldu

TV100'den Ercan Öztürk'ün haberine göre satış sonrası kıyı kenar çizgisi içerisinde kaldığı ortaya çıkan arazinin satışı mahkemelik oldu. Mahkeme işlemleri son erdikten sonra Büyükçekmece Belediyesi 2015 ve 2016 yılında yeniden Meclis'e geldi.

İki meclis üyesi, 10 kat olacak otel projesinin imar yoğunluğu yaratacağını öne sürerek karara şerh düştü. Mecliste oy çokluğuyla geçen karar İstanbul Mimarlar Odası tarafından    mahkemeye taşındı.

Mahkeme iptal etti

İstanbul 13’ncü İdare Mahkemesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyeleri tarafından onaylanan planları iptal etti.

Yeniden gündemde

Mahkeme kararıyla birlikte yüksek katlı otel hayali suya düşen Bilgili, Büyükçekmece Belediyesi’ne yeniden başvurarak arazide plan tadilatı yapılmasını istedi. Yüzde 60’ı otel yüzde 40’ı konut artı ticaret alan olan arazisinin konut ağırlıklı olarak düzenlenmesini istedi.

Başkan Akgün tartışmalı plan teklifini savundu

Hasan Akgün yönetimindeki İstanbul Büyükçekmece Belediyesi'nin Şubat ayı Meclis oturumuna Bilgili'nin başvurusu üzerine 'kişiye özel' imar teklifi damga vurdu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, tartışmalı plan teklifini şöyle savundu:

18 sene önce belediyeye para lazımdı kat yüksekliğini fazla verirsek satarken daha yüksek para alırız meselesiydi. Çok iyi hatırlıyorum. Bunun üzerine 20 kat olarak verilmişti değil mi? Şimdi ne diyoruz. Yok kardeşim biz 20 kat yaptırtmayız ya belediyenin binası adliye binasının yüksekliğini geçemeyecek. İster konut yap ister ister otel yap böyle bir mücadele var aramızda. 

AK Partili üye karara şerh düştü

AK Partili Komisyon üyesi, araziyle ilgili mahkeme kararının olduğnu belirterek karara şerh düştü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde