Serdar Ali Çelikler: Fenerbahçe'nin bu sistemi yıkmasının zamanı gelmiştir

Serdar Ali Çelikler: Fenerbahçe'nin bu sistemi yıkmasının zamanı gelmiştir

"Fenerbahçe kendi isteğiyle taşıyıcı sütunu olduğu sistemi yıkmasının zamanı gelmiştir"

Serdar Ali Çelikler: Fenerbahçe'nin bu sistemi yıkmasının zamanı gelmiştir
16px
24px
04.02.2023 15:48
ABONE OLgoogle

HaberTürk yazarı ve futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler, Adana Demirspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından sarı-lacivertli kulübün kendi isteğiyle küme düşmesi gerektiğini savundu. "Fenerbahçe, Konya ve Alanya maçlarına çıkmayarak küme düşmeyi garantilemeli ve artık kendisini istemeyen bu sistemi yıkma yolunda ilk adımı atmalıdır" diyen Çelikler, "Fenerbahçe eğer bir sürü sebepten ligden fiziken çekilemiyorsa o zaman ülkeden göç eden binlerce beyaz yakalı gibi kendisine Avrupa'da başka bir yaşam arasın. Hull City'yi alıp Fenerbahçe yapsın. Championship'ten başlasın. (İngiltere'de mümkün)" ifadelerini kullandı. 

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçının ardından hakem Ali Palabıyık'ın tartışmalı yönetiminin yankıları sürüyor. Söz konusu maçta Fenerbahçe'ye operasyon yapıldığını iddia eden Çelikler, sarı-lacivertlilerin kendi rızasıyla küme düşmeyi tercih etmesi gerektiğini savundu.

"Fenerbahçe'nin sürekli tekmelenen, yıpratılan bir taşıyıcı sütun olmasının zamanı geçmiştir. Fenerbahçe kendi isteğiyle taşıyıcı sütunu olduğu sistemi yıkmasının zamanı gelmiştir" diyen Çelikler, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe, Konya ve Alanya maçlarına çıkmayarak küme düşmeyi garantilemeli ve artık kendisini istemeyen bu sistemi yıkma yolunda ilk adımı atmalıdır. Fenerbahçesiz Süper Lig'i bir görelim.. 100 milyon dolar seviyelerine düşen yayın ihalesini bir görelim.. Havuz sistemini bir görelim.. Ülkede futbol ne kadar kalıyor bir görelim.. 1. lig mi fazla izleniyor hâlâ kaldıysa Süper Lig mi bir görelim.. Bana kalsa Fenerbahçe'nin ligden çekilmesi daha şık bir hareket olur. 1 seneliğine küme dışı kalmaktansa en az 4-5 sene üst seviyede olmaması sonucu ülkede 2.5 kulüp kalır. Biz de yepyeni ve adil bir düzenle yeniden başlarız.

Ancak bir yöntem daha var. Fenerbahçe eğer bir sürü sebepten ligden fiziken çekilemiyorsa o zaman ülkeden göç eden binlerce beyaz yakalı gibi kendisine Avrupa'da başka bir yaşam arasın.

Hull City'yi alıp Fenerbahçe yapsın. Championship'ten başlasın. (İngiltere'de mümkün) Fransa'dan bir takım alıp ismini Fenerbahçe yapabilir. (Fransa'da mümkün) Yukarıdaki örnek Hollanda'da da mümkün.. İspanya'da da. Sadece Almanya'da bir kulübün yüzde 49'unu alabiliyorsun.

Hatta ve hatta Fenerbahçe bizzat kendi ismiyle, başka liglere başvurabilir ve o liglerde oynayabilir. Yeter ki başvurduğu lig kabul etsin. Kabul etmediler mi satın alma yoku açık. Bu arada yönetim kurulunun yurtdışından takım alma izni var.

Haa burada ne olacak? İsmi Fenerbahçe olan bir takım hâlâ var olacak. Lakin buradaki takıma hiç yatırım yapmayacak. 8.'lik ile 12.'lik arasında rekabet edecek, ağırlıklı gençlerin oynayacağı yıllık bütçesi 3-4 milyon euroluk bir takım oluşturabilirsin. 'Alın işte oynamaksa bu adi, kirli, rezil sisteminizden çıkmıyorum, liginizde de oynuyorum. Artık bu nasıl ligse..' dersiniz..

Taraftarı, Fenerbahçe'sini Fransa liginde, İngiliz liginde, İspanya liginde izlesin. Buradaki takım, rekabette olmadığını bildirsin. Bakalım kendisini istemeyen sistem bu şekilde ne kadar ve ne şartlarda devam ediyor?

Sistemi yıkmadan bu işten kurtuluş yok. Son dönemlerin maalesef ki popülerleşen tamlaması gibi;

'Türkiye bir büyük takım kaybeder, Avrupa orta sınıf bir takım kazanır.'

Günün birinde bu adi sistem gerçekten yıkılırsa kesin dönüş düşünülür."

Yazının tamamı için tıklayın...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde