Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nu Gül açtı

Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nu Gül açtı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül CSO Konser Salonu'nu açtı

Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nu Gül açtı
16px
24px
13.11.2008 09:14
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Konser Salonu binasının açılışı münasebetiyle düzenlenen programa katıldı.

Doğuş Grubu tarafından tamamen yenilen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu binası, sanatseverlerin hizmetine sunuldu. Binanın tekrar hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen galaya Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte katıldı. Geceye ayrıca, Gül'ün yanısıra Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ile çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün yerini almasının ardından CSO tarafından İstiklal Marşı seslendirildi. Gecede konuşan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, binanın yenilenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Ankara son derece çağdaş bir mekana kavuştu" dedi. Ankara'ya daha çok sanat merkezi kavuşturmak için çalıştıklarını anlatan Günay, "Ankara, özellikle Cumhuriyetin kurulmasında sahne olan ulus, herkese Cumhuriyetin kurulduğu yer olduğunu hissettirecek. Bu en büyük hayalimizdir. Cumhuriyete ve onun kurucu Atatürk'e karşı bir görevi yerine getirdiğimize inanıyorum" diye konuştu.

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ise, Türkiye Cumhuriyeti'nin en köklü sanat kurumlarından olan CSO'ya ve Ankara'lı sanatseverlere dünya standartlarından bir salon kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Şahenk, grup olarak sanat olan desteklerini her zaman sürdüreceklerini belirtti.

CSO Şefi Rengim Gökmen'in de yaptığı teşekkür konuşmasının ardından, CSO ve Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası tarafından 'Atatürk'ü Anma Konseri' verildi.

CUMHURBAŞKANI İNÖNÜ VE EŞİNİN OTURDUĞU KOLTUKLARA PLAKETLERİ TAKACAK

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yenilenen salonunda, İsmet İnönü ve eşi Mevhibe İnönü'nün oturduğu ön sırada yer alan iki koltuğa isimlerinin yazılı olduğu plaketlerin yerleştirilmediğinin ortaya çıkması üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, plaketlerin siparişlerinin verildiğini bildirdi.

CSO'nun yeni salonunun resmi açılışında, cuma konserlerinin müdavimi olan 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve eşi Mevhibe Hanım'ın salonun en ön sırada yer alan koltuklardaki isimlerinin, yeni koltuklara konulmaması tepkilere neden olmuştu. Bunun üzerine Kültür Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada CSO Yönetim Kurulu'nca, plaketlerin siparişlerinin verildiği, önümüzdeki hafta plaketlerin takılmış olacağı bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

“Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonumuzun yenilenmesi sırasında, orkestramızın hayattayken hiçbir konserini kaçırmayan yegane destekçileri merhum İsmet İnönü ve eşi Merhume Mevhibe Hanım'ın oturdukları koltuklara isimlerinin yazılamasına ait plaketlerin siparişleri verilmiş olup, önümüzdeki hafta plaketler takılmış olacaktır.

Merhum İsmet İnönü ve eşi merhume Mevhibe Hanım'ın Orkestramıza karşı gösterdikleri duyarlılıkla karşılık verecek ve plaketleri önümüzdeki hafta yapılacak konserlerde yerini alacaktır.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde