Selim Yaşar'dan dev miras!

Selim Yaşar'dan dev miras!

Bünyesinde; Pınar, DYO Boya, Viking Kağıt, Desa Enerji, Çamlı Yem ve Altınyunus Otel gibi tanınmış markalar olan Yaşar Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Selim Yaşar’ın ölümünün ardından yaşanan süreç devam ediyor.

Selim Yaşar'dan dev miras!
16px
24px
23.12.2021 17:29
ABONE OLgoogle

Yeni Asır Gazetesi’nin haberine göre Dubai’de Eylül ayında yakalandığı korona virüse yenik düşen Yaşar’ın cenazesi İzmir’e getirilerek defnedilmişti. Aradan geçen zaman diliminde Yaşar’ın eşi Yasemin Yaşar ile aile arasında miras konusunda sorunlar yaşanmaya başladı.

153 MİLYONU ALDILAR

Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş adına Hukuk Müşaviri Av. Tarık Coşkun imzalı mahkemeye gönderilen yazıda; hisse senedi, tahvil, bono gibi kalemlerde yer alan miktarın tespit edildiği bildirildi.

Yazıda, Selim Yaşar’ın Akbank, Bossa Tekstil, Doğan Şirketler Grubu, Enka, Şekerbank, Türkiye Sinai Bankası ve Tire Kutsan Kağıt Ambalaj kuruluşlarda hisselerinin olduğu kayıtlara geçti. Toplam rakam; 161 milyon 288 bin 917 TL olarak ifade edilirken 7 milyon 942 bin 790 TL de kredi borcunun olduğu ifade edildi.

Borç rakamı düştükten sonra kalan rakam ise 153 milyon 346 bin 126 TL olarak mahkemeye beyan edildi.

Öte yandan Selim Yaşar’ın eşi Yasemin Yaşar ve çocuklarının “mirasçı” sıfatıyla kendilerine kalan parayı aldıkları öğrenildi.

Avukatları vasıtasıyla süreci yakından takip eden mirasçılara çok sayıda gayrimenkulün de kaldığı ifade edildi.

100 MİLYONLUK GAYRİMENKUL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nden mahkemeye gönderilen 11 adet mülkün piyasa değerinin 100 milyon TL’nin üzerinde olduğu belirtildi.

Listede, ev, büro, arsa, tarlalar yer aldı. Listede yer alan Karaburun’daki arazilerin denize sıfır koy olması ise dikkat çekti.

İŞ BANKASINDA 7 MİLYON NAKİT PARA

Ayrıca, mahkemenin bankalara yazdığı tespit yazısına İşbankası listeyle yanıt verdi.

Banka; İzmir, Ege Kurumsal, Kordon ve Çeşme Şubeleri’nde açılmış vadeli ve vadesiz 17 farklı hesap numarası belirledi.

Farklı miktarlarda paraların bulunduğu hesap listesinde 7 milyon TL’lik nakit dikkat çekti.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Cebeci ve Yetkili Gazanfer Özcan imzalı mahkemeye gönderilen yazıda tutarların azalabileceği ya da artabileceği ifade edilirken bu konuda bankanın sorumlu olmadığı vurgulandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde