Şehitkamil Belediyesi'nde adrese teslim temizlik ihalesi

Şehitkamil Belediyesi'nde adrese teslim temizlik ihalesi

On milyonlarca liraya kiraladığı araçlarla gündeme gelen AKP’li Şehitkamil Belediyesi tartışma yaratacak bir araç kiralama ihalesine daha imza attı

Şehitkamil Belediyesi'nde adrese teslim temizlik ihalesi
16px
24px
17.02.2020 07:04
ABONE OLgoogle

Şehitkamil Belediyesi doğal afet ve salgın hastalıklarda kullanılan 21b maddesiyle yaptığı ihale sonucunda temizlik ve park hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 aylığına kiraladığı araç ve iş makinelerine yaklaşık 9 milyon lira ödeyecek. İhaleye tek teklif veren Güney Atık ve Yeşil Alanı Yönetim şirketi ihaleyi kazandı. Şirketin ortakları arasında yer alan Turgut Kaygun’un eski AKP Şehitkamil İlçe Başkan Yardımcısı olduğu belirtiliyor.

Gaziantep’in 760 bin nüfuslu Şehitkamil ilçesinde belediyenin geçen yıllarda 100 milyon lirayı aşan araç kiralaması yapması da dikkat çekmişti. Kiralanan araçlardan bazılarının eski AKP Şehitkamil İlçe Başkan Yardımcısı olduğu belirtilen Turgut Kaygun’un ortak olduğu Güney Atık ve Yeşil Alan Yönetimi Şirketi’nden alındığı ortaya çıkmıştı.   AKP’li ana-kızın büyük başarısı: Yemek ihalelerinden 20 Milyon TL kazandılar

Tasarruf çalışmaları kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi bünyesinde bulunan kiralık araçların yüzde 30’u da tasarruf tedbirleri kapsamında 2018 yılında iade edilmişti. Araçlar arasında makam araçları da bulunuyordu. 

AYNI ŞİRKET

İlçe belediyesi tüm bu gelişmelerin ardından tartışma yaratacak bir ihaleye daha imza attı. Şehitkamil Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü 17 Aralık 2019 tarihinde temizlik ve park bakım hizmetlerinde kullanılmak üzere doğal afetler ve salgın hastalıklar durumunda kullanılan 21b maddesine göre 3 ay süreyle araç ve iş makinesi kiralama ihalesi yaptı.

İhalenin yaklaşık maliyeti 9 milyon 606 bin olarak belirlendi. İhaleyi tek teklif veren Güney Atık ve Yeşil Alan Yönetimi İnşaat Ticaret Anonim Limited Şirketi 8 milyon 625 bin bedelle kazandı. 1 Ocak 2020’de başlayan kiralama  31 Mart 2020’de son bulacak.

Haxzasl Ocak/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde