Sedat Peker yakalandı mı?

Sedat Peker yakalandı mı?

Sedat Peker'in uzun süre sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmaması 'yakalandı mı' sorusunu gündeme getirdi. Halk TV yayınında aktarılana göre avukatları Peker'in yakalandığı iddiasını yalanladı.

Sedat Peker yakalandı mı?
16px
24px
13.06.2021 17:32
ABONE OLgoogle

Uzun süredir Pazar sabahları yayınladığı videolardaki iddiaları ile gündemin baş köşesine yerleşen Sedat Peker, iki gün boyunca sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmadı.

Peker'in sosyal medyadaki sessizliği kullanıcılar arasında "Yakalandı mı?" sorusunu gündeme getirdi.

Çok sayıda kişi Peker'in yakalanmış olabileceğini, bu yüzden paylaşım yapamıyor olabileceğini yazdı.

Peker'in avukatları ise iddiayı yalanladı. Halk TV'de Özlem Gürses, Peker'in avukatları ile haber merkezinin görüştüğünü, avukatların yakalanma durumu olmadığını ifade ettiklerini belirtti.

Öte yandan sosyal medyadaki bazı iddialara göre de Peker’in, MİT destekli SAT askeri operasyonu ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde kaldığı evde yakalandığı dile getiriliyor. Operasyonun da Katar üzerinden İHA desteğiyle gerçekleştirildiği ileri sürüldü. Odatv’ye konuşan kaynaklar ise Peker’in henüz yakalanmadığını, ancak operasyonun an meselesi olduğunu doğruladı.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan da Halk TV’de Peker’in Dubaili yetkililerle görüşme halinde bunduğunu, davet üzerine görüşmeye gittiğini söyledi.

Pehlivan kaynak olarak Peker’in ‘basın danışmanı’ Emre Olur’u gösterdi. 

"Sedat Peker'e yakınlığını gizlemeyen Emre Olur'un iddiasına göre, Türk yetkililer tarafından yakalandığı iddiası doğru değil.

Ancak Dubaili yetkililer tarafından konutundan alındığı, onun deyimiyle bir davet olduğu benim anlamamla bir gözaltı olduğu iddiası..." diye konuşan Pehlivan; Emre Olur'un, Dubaili yetkililer ile Sedat Peker arasında bir görüşme olduğu bilgisini verdiğini aktararak, Peker'in henüz konutuna geri dönmediğini, konutundakilerin, Peker'in nerede olduğuna dair bir bilgisi olmadığını ve cep telefonuna da erişiminin olmadığını anlattı.

Suç örgütü kurmak suçlamasıyla aranan Sedat Peker, bir ayı aşkın süredir paylaştığı ve milyonlarca izlenen videolarda, çeşitli siyasetçi, iş insanı, eski güvenlik görevlileri ve gazetecilerle ilgili iddialarda bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde