Sedat Peker'in seslendiği Kılıçdaroğlu'ndan borsa çıkışı: Bu mikropların hepsini temizleyeceğim

Sedat Peker'in seslendiği Kılıçdaroğlu'ndan borsa çıkışı: Bu mikropların hepsini temizleyeceğim

Sedat Peker'in bugün SPK eski Başkanı Taşkesenlioğlu'na ilişkin iddialarını yayınladığı hesabından seslendiği CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'borsa çıkışı' geldi. Kılıçdaroğlu, "Bu mikropların parası ile telafi edilecek" dedi.

Sedat Peker'in seslendiği Kılıçdaroğlu'ndan borsa çıkışı: Bu mikropların hepsini temizleyeceğim
16px
24px
28.08.2022 19:27
ABONE OLgoogle

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, bugünkü paylaşımlarında SPK eski Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu hakkında rüşvet iddialarını rakamlarla tek tek sıraladı.

Peker, aynı paylaşımlarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, şunları dedi:

"CHP Genel Başkanı Sn. Kılıçdaroğlu, dünkü açıklamalarında 'Sedat Peker daha ne yapsın? Suç işleyenleri elinden tutup savcılığa mı getirsin?' dedi. Sn. Kılıçdaroğlu, bu yanlış bir bilgi. Hatırlarsanız Kutlu Adalı cinayeti ifşasını yaptığımda bu ifşayı işleme almadılar. Ben de kardeşim Atilla Peker’i yanında arkadaşı ile evden çıkmasını söyleyip diğer taraftan da polise bu kişilerin üzerinde silah var ihbarı yaptırıp kardeşimi Sn. Savcının önüne kadar getirttim. Ancak yine Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili ifadesi alınmayınca olay hakkındaki bildiklerini avukat arkadaşlar vasıtasıyla dilekçe olarak müracaattan geçirtip devlet dili tabiri ile kayıt altına aldırttım. Yani Sn. Kılıçdaroğlu ben bunu dahi yaptım.

'Ben uyuşturucu işinde yokum'

Avukatlarınız dilekçelerini hazırlamadan önce bugün sizlere çok ama çok daha önemli yeni bilgiler vermek isterim (ÇOK BÖYÜK). Sn. Kılıçdaroğlu, sizi bir konuda daha düzeltmek isterim. Anlattıklarımın hepsi ama hepsi doğru. İçerden bilgi verdiğim de doğru. Fakat siz diyorsunuz ki o da her işin içindeydi. İşte tam da bunu düzeltmek isterim. Ben uyuşturucu işinde yokum. Devletten bırakın para almayı, rahmetli annemin öğretisi üzerine ben devletin bir bardak çayını bile bedava içmedim. Ben uzmanlık alanım olan korku iklimi oluşturmada ve şiddet tarzı organizasyonları yapmada bulundum. Bunun özellikle ayırt edilmesini isterim."

'Küçük yatırımcıyı içeriden bilgi alan çeteler soyuyor'

Peker'in paylaşımları sonrası Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Borsada dolandırılan küçük yatırımcılara ilişkin konuyu açan Kılıçdaroğlu, borsadaki küçük yatırımcının sadece 'SPK'nın yolsuzluk mekanizmasıyla soyulmadığını' söyledi.

Kılıçdaroğlu, içeriden bilgi alarak ve manipülasyonla küçük yatırımcıyı soyan çetelerin olduğunu belirterek, "Bunu hisse grafiklerinden de çok net izliyorum. Örneklerini TCMB faiz kararlarında ve sosyal medyada çıkartılan bazı dedikodular sürecinde de gördüm, notlarımı aldım" dedi.

'Kimlerin nemalandığını iktidar değişince ortaya çıkaracağız'

SPK ve Borsa İstanbul'un bu konudaki şikayetleri görmezden geldiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Nedenini biliyoruz... Buradan kimlerin nemalandığını da iktidar değişikliğinden sonra ortaya çıkaracağız. Dolayısıyla ekonomi derken, sadece ilk 100 günlük planlar vs. ile bu ülkenin toparlanmayacağını biliyorum" ifadelerini kullandı.

'Mikropların hepsini temizleyeceğim'

"Bu urları, tefecileri, simsarları, çantacıları temizlemeden; yani devlete nefes aldırmadan, milletin de nefes alamayacağını biliyorum. Devletin nefes borularına yapışmış mikropların hepsini temizleyeceğim" diyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Dolandırılan küçük yatırımcıların zararlarının telafisi, bu mikropların ve beslediklerinin parası ile telafi edilecek. Konunun bu boyutunu da uzun zamandır takip ediyorum, kimse merak etmesin."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde