Sedat Peker'in paylaşımlarında adı geçiyordu! Tüm iddiaları kabul etti

Sedat Peker'in paylaşımlarında adı geçiyordu! Tüm iddiaları kabul etti

Sedat Peker, 'Deli Çavuş' isimli hesaptan Mehmet Cengiz hakkında iddialarda bulundu. İddialarda adı geçen Zafer Salman, "Sedat Peker ne dediyse doğrudur. Sedat Bey bu konuyu gündeme getirmeseydi, ben de söylemeyi düşünüyordum" dedi.

Sedat Peker'in paylaşımlarında adı geçiyordu! Tüm iddiaları kabul etti
16px
24px
05.07.2022 13:31
ABONE OLgoogle

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Twitter'daki 'Deli Çavuş' hesabından paylaşımlarını sürdürüyor. Peker; bugünkü paylaşımında, "Size akrabam olan Mehmet Cengiz'i anlatacağım" diyerek, kamudan aldığı dev ihalelerle tanınan Cengiz Holding'in sahibi Mehmet Cengiz'le olan geçmişini anlattı. Peker, cezaevinden Mesut Yılmaz'ın kumar kasetleri karşılığı çıktığını ve Cengiz'in anlaşmaya aracılık ettiğini iddia etti. Sedat Peker'den yeni iddialar: Mesut Yılmaz'ın kumar kaseti sayesinde tahliye oldum, akrabam Mehmet Cengiz aracılık etti

Anlaşma karşılığında maddi hasarının ödenmesi için 5 milyon dolara anlaşma sağlandığını iddia eden Peker, bahsi geçen parayı ortak akrabaları olan Zafer Salman aracılığıyla aldığını söyledi. Peker, "Anlaşma sağlandı. İlk 2,5 milyon dolarını peşin aldım. Kalan 2,5 [milyon] doları da ortak akrabamız olan Zafer Salman vasıtası ile teslim aldım (paralar Mehmet Cengiz tarafından Zafer Salman’ın hesabına gönderildi, bir kısmı da Zafer Salman’a elden teslim edildi) O dönem Mesut Yılmaz’ın yakını olan, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nin başsavcısı olan Engin Baltacı’nın organizasyonu ile tahliye edildim" ifadelerini kullandı.

'Sedat Peker ne dediyse doğrudur'

İddiaların odağındaki Mehmet Cengiz ve Sedat Peker'in akrabası olan Zafer Salman, Cumhuriyet'ten Rabia Azra Sözcü'ye konuştu.

Salman, "Ben hem Mehmet Cengiz'in hem de Sedat Peker'in akrabasıyım. Peker'in halasının oğluyum, Cengiz de annemin amcasının oğlu olur. Bu denli birbirimize yakınız. Biz bu memleket için her şeyi yapabilecek insanlarız. Sedat Peker ne dediyse doğrudur. Sedat Bey bu konuyu gündeme getirmeseydi, ben de söylemeyi düşünüyordum. Devletin bileceği bir şey varsa savcılarla da paylaşırız. Bizde söz namustur. Peker'in dedikleri bu zamana kadar hep doğru çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

İddiayı resmiyete dökecek bir belge, görüntü var mı sorusuna cevap veren Zafer Salman, "Belge var ya da yok. Gerekirse savcıya anlatırım. Bu konuda şimdi bir şey demem uygun olmaz..." dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde