Sedat Peker'in iddialarında adı geçen Zehra Taşkesenlioğlu sessizliğini bozdu!

Sedat Peker'in iddialarında adı geçen Zehra Taşkesenlioğlu sessizliğini bozdu!

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Sedat Peker’in ileri sürdüğü iddialarda ismi geçen AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeyi aktardı. Taşkesenlioğlu, lüks yat ve 2.5 milyon dolarla ilgili açıklama yaptı.

Sedat Peker'in iddialarında adı geçen Zehra Taşkesenlioğlu sessizliğini bozdu!
16px
24px
28.12.2022 12:07
ABONE OLgoogle

Organize suç örgütü liderliğiyle suçlanan Sedat Peker'in, eşi Ünsal Ban'la ilgili iddialarında adı geçen ve Ban'a bıçak çektiği görüntüler yayınlanan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu sessizliğini bozdu.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuşan Taşkesenlioğlu, 'tek suçunun' Ban'dan ayrılmak istemesi olduğunu, tüm suçları ortaya çıkacak diye başına bunların geldiğini iddia etti.

Taşkesenlioğlu, "Ben kadın cinayetinin alasını yaşadım, üçüncü sayfa haberlerine konu oldum ben diri diri öldüm!" dedi.

30 sene önce ölen babasına iftira atıldığını, evinden görüntüler yayınlandığını ifade eden AK Parti'li vekil, "Neden bu acıları ben yaşadım?” diye sordu.

AK Parti'li vekil, "O süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da Emine Erdoğan’a gidip yaşadıklarınızı anlatmayı neden düşünmediniz" sorusunu “Şimdiki aklım olsa gider anlatırdım Nagehan Hanım ama evlenirken şahit yapmışım, bunları anlatmak olmaz gibi geldi, gitmedim" diye yanıtladı.

KİMİ KAST ETMİŞTİ?

Taşkesenlioğlu, elinde bıçakla görülen videoda söylediği “Lanet olsun size de kazandığınız paraya da” ifadesinde 'siz' diye bahsettiği kişinin Ünsal Ban ve Ban'ın erkek kardeşi olduğunu belirterek “O ikisi tüm kriminal işleri yaptılar" dedi. AK Parti'li vekil kendi ağabeyini kast etmediğini dile getirdi.

Taşkesenlioğlu, neden boşanmadığına dair soruya “Bana şantaj yapıyordu, çekindim” dedi.

Taşkesenlioğlu, Ban hakkındaki yolsuzluk iddiasıyla ilgili şunları ifade etti: “O iddiaları sözlendikten sonra öğrendim, zaten bir çoğunu sildirmişti, kayıtlarda yoktu, son süreçte yeniden dolaşıma girdi suçlamalar. Benim öğrendiğim üniversite bütçesinden hediye almak gibi birkaç şeydi, nişanlanırken vazgeçme noktasına geldim ama vazgeçemedim işte."

'AĞABEYİM EVİMİZİ BASTI'

AK Parti'li vekil, SPK başkanlığı yapan ağabeyi Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Ban’ın borsada manipülasyon yaptığı, Taşkesenlioğlu'yla 'içeriden bilgi alıp para kazandığı' iddiasına dair şunları söyledi:

“Abim Nisan 2021’de evimizi bastı, Ünsal’ın adını kullanarak insanlardan para aldığını duymuş. İsmimi masalara meze ediyormuşsun, dedi. Bir daha da konuşmadı Ünsal’la, annemin cenazesinde dahi konuşmadı. Abim ile Ünsal Ban, o kriminal borsa işlerinde ortak değil. İnanın bana.”

Zehra Taşkesenlioğlu boşanma sürecinde Ban’a verdiği 2.5 milyon doları talep etmesiyle ilgili şunları kaydetti:

"2.5 milyon doları Ünsal’a ofis alması için 2019’da verdim. O zaman TL karşılığı bugünkü gibi değildi, 10-11 milyon TL idi. Ben siyasetin yanı sıra bir işkadınıyım. Bu rakamları bir iş insanı verebilir. Bakın evliliğimizde ilk bir sene her şey çok iyiydi, benim ayağım yerden kesilmiş gibiydi. O ruh hali ile bana ‘Şirketini şoföre devret, zaten milletvekilisin, ilgi üzerinde’ deyince bunu sorgulamadım. Ünsal biz evlenirken ‘Benim ABD’de Yağlıdere yöntemi ile götürdüğüm 3.5-4 kg altınım var’ diyordu.”

YAT İDDİALARI

Taşkesenlioğlu, yat satın almasıyla ilgili iddialara dair ilgili şunları söyledi: “2019’da yeni evlenmiştik, babası vefat etti. 10 gün sonra Atina’ya tatile gittik. Dönünce ‘Ben sana yat alayım’ dedi. Biz başörtülü hanımlar için tekne mahremiyet yaşatan bir olay, kadın kaptan bulunca özgür olursunuz Nagehan Hanım, istediğiniz yerde denize girersiniz. İlk olarak 1 milyon 750 bin TL değerinde yat aldık, Bodrum’daydı. Ama astarı yüzünden pahalı oluyor, liman vergisi, kaptan vs… Geçen sene sattık onu." (Temmuz ayında alınan milyonlarca avro değerindeki yat) O aşırı pahalı tekneyi alırken bana hiç haber vermedi. Zaten ben artık boşanma aşamasına gelmişim neden böyle bir yat almasını isteyeyim Nagehan Hanım? Benim o kadar paradan haberim yok.”

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü liderliğiyle suçlanan Sedat Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sermaye artırımı için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti. Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtmişti. Sineren ise söz konusu iddiaları doğrulamıştı.

Peker iddialarının devamında Taşkesenlioğlu’nun eşi olan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban’ın çektiğini belirttiği bir videoyu da paylaşmıştı. Videoda Zehra Taşkesenlioğlu'nun elinde bıçakla "İkiniz para kazanacaksınız diye beni yakıyorsunuz" diye bağırdığı görülüyordu. Videonun paylaşılmasının ardından Ban, Peker'in iddialarını kabul etmiş ancak videoyu kendisinin göndermediğini söylemişti.

Peker ise, "Ünsal Ban’la ben telefonla birkaç kez görüştüm. O da öldürüleceğini düşünüyor. Hatta eşi olan AK Parti'nin Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun evde otururlarken kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki gizlice çekmiş olduğu görüntüleri bana yolladı" ifadelerini kullanmıştı.

ÜNSAL BAN TUTUKLANMIŞTI

Öte yandan Ağustos 2022'de AK Parti'li Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi Ünsal Ban’a boşanma davası açtığı ve 70 milyon lira (2,5 milyon dolar) tazminat istediği ortaya çıkmıştı. Ayrıca çiftin yaklaşık 5 milyon avroya Malta bandıralı bir tekne kiraladıkları da ortaya çıkmıştı.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Zehra Taşkesenlioğlu, boşanma aşamasındaki eşi Ünsal Ban’dan ve Sedat Peker’den şikayetçi olmuştu.

Bunun üzerine Ban, Muğla'nın Milas ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Zehra Taşkesenlioğlu'na ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamalarıyla gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

ONLARCA YIL HAPİSLERİ İSTENDİ

Zehra Taşkesenlioğlu’nun şikayeti üzerine başlatılan soruşturma ise geçen haftalarda tamamlanmış eski Rektörü Ünsal Ban hakkında, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’, ‘verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme’ ve ‘suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçlarından 14 yıla kadar, Peker hakkında, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’, ve ‘verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme’ suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenmişti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde