Sedat Peker'in gündeme getirdiği Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu kimdir?

Sedat Peker'in gündeme getirdiği Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu kimdir?

Sedat Peker'in iddialarının odağındaki isimlerden Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu'nun 8 Ocak 2019'den bu yana Erdoğan'a danışmanlık yaptığı öğrenildi.

Sedat Peker'in gündeme getirdiği Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu kimdir?
16px
24px
27.08.2022 13:49
ABONE OLgoogle

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, birçok isimle birlikte Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu'nun rüşvet aldığını iddia etti.

Sedat Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Ta?kesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve TOBB üyesi Salih Orakcı'nın rüşvet aldığını söyleyerek sosyal medyadan "Deli Çavuş" isimli hesaptan WhatsApp yazışmaları yayınladı. 

İddiaların ardından Serkan Taranoğlu'nun kim olduğu ve ne zamandır görev yaptığı merak konusu oldu.

Serkan Taranoğlu kimdir?

1972 yılında doğduğu bilinen Serkan Taranoğlu, Lisans eğitimini Abant İzzet Baysal Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat bölümünde tamamladı.

1997 yılında Başbakanlık'ta göreve başlayan Serkan Taranoğlu'nun, Osmanlı Arşivleri Genel Müdürlüğünde bir süre çalıştıktan sonra Özelleştirmeden sorumlu Devlet Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, Türkiye Taekwondo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Gübre Sanayi A.Ş. Denetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2004 yılına kadar Başbakanlık bünyesinde görev yapan Taranoğlu'nun, daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığında çeşitli görevlerde bulunduğu belirtildi.

Kamu görevinden bir süreliğine ayrılan Taranoğlu'nun, bu süre zarfında önce Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Danışmanlığı yaptığın, daha sonra da TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun danışmanlığı (2011-2015) görevinde bulundu. 

Bu görevi ifa ederken Türkiye Kürek Federasyonu Asbaşkanlığı görevini de üstlenen Taranoğlu'nun 24 Ağustos 2015 tarihinde yayımlanan Resmi Gazetede 3'lü Kararname ile Ekonomi Bakan Müşavirliği kadrosuna atanarak tekrar kamu hizmetine döndü.

Ekonomi Bakanlığı'nda bir süre görev yapan Serkan Taranoğlu'nun, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nda görevlendirildiği belirtildi.

Serkan Taranoğlu yaklaşık 1,5 yıllık görevi sonrasında, 8 Ocak 2019 tarihli Resmi Gazete'deki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak görevlendirildi.

İnternet portallarında köşe yazarlığı da yapan Taranoğlu, 2014 yılından bu yana Yonca Eke ile evli.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde