Sedat Peker'in basın danışmanı Emre Olur İstanbul'a getirildi

Sedat Peker'in basın danışmanı Emre Olur İstanbul'a getirildi

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur, İstanbul'a getirildi.

Sedat Peker'in basın danışmanı Emre Olur İstanbul'a getirildi
16px
24px
18.09.2022 08:37
ABONE OLgoogle

Organize suç örgütü liderliği suçundan yargılanan Sedat Peker'in geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na uzanan rüşvet iddiaları kamuoyunda yankı uyandırmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise Sedat Peker'in Beykoz'daki evine silahlı saldırı düzenlenmiş ve saldırıda evde çalışanlardan biri olan Yılmaz Günay ağır yaralanmıştı. Saldırıyı düzenlediği tespit edilen Ömer Şengel ve 4 kişi daha gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alındı

Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da gözaltına alındı. Olur, sabah 09.15'te uçakla İstanbul Havalimanı'na getirildi.

Havalimanındaki karakolda işlemleri devam eden Olur'un, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

Sedat Peker'in evine saldırı düzenlenmesinin ardından Emre Olur sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunmuştu.

Emniyet kaynakları saldırının 'örgüt içi hesaplaşma' olduğunu söylerken, Emre Olur'un hesabından yapılan paylaşımlarda Sedat Peker ve çevresinin saldırganla yakınlığının olmadığı ifade edilmişti.

Erk Acarer 'Türkiye'ye getiriliyor' demişti

Acarer, sosyal medya hesabından Peker'e yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre Emre Olur'un, 3 gün önce Arnavutluk’tan BAE'ye geçtiğini belirtmişti

Acarer şöyle yazmıştı:

Üç gün sonra, oturum işlemlerini tamamlamak için devlet dairesine çağrılıyor. Ama işlemleri yapılmıyor. Önce Sırbistan aktarmalı uçakla Arnavutluk’a yollanıyor. Önceden haber verildikleri anlaşılan Türk yetkililer, onu oradan teslim alıp bu sabah itibarı ile Türkiye’ye getiriyor.

'Bir daha paylaşım yaparsan...'

Birbiri ardına gelişen bu olaylar bize ‘bir şey’ anlatıyor. Peker’in, başına 25 milyon $ konması, evine saldırı, ardından yakınlarının kurşunlanması ve kilit adamına yönelik operasyon, hem Türkiye hem de çeşitli saiklerle yakınlaşılan ve anlaşmalar yapılan BAE’nin Peker’e mesajı. Olanları 'Bir daha paylaşım yaparsan seni de iade ederiz' diye okunabilir.

EMNİYET'TEN PAYLAŞIM

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde