Sedat Peker duyurmuştu: 4.9 tonluk kokain operasyonunda tutuklu kalmadı

Sedat Peker duyurmuştu: 4.9 tonluk kokain operasyonunda tutuklu kalmadı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Haziran 2020'de Kolombiya'da 4.9 ton kokain ele geçirildiğini ve Türkiye'ye gönderileceğini iddia etmişti.

Sedat Peker duyurmuştu: 4.9 tonluk kokain operasyonunda tutuklu kalmadı
16px
24px
24.11.2022 08:19
ABONE OLgoogle

Kokainin eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'a geldiğini öne süren Peker'in iddialarının ardından 16 ay sonra başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve yargılanan 16 sanığın tamamı tahliye edildi.

HalkTV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre Kolombiya makamları, 09 Haziran 2020 tarihinde Buenaventure Limanı’nda gerçekleştirilen operasyonda; Türkiye’ye gönderilmek istenen 4.9 ton kokainin ele geçirildiğini açıklamıştı. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker ise, YouTube'da yayınladığı videolarda Buenaventura Limanı'nda ele geçirilen 4.9 tonluk kokainin alıcısı olarak eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ı suçlamıştı. Peker, yakalanan konteynerların numaralarını dahi vermişti.

İlk operasyon 16 ay sonra yapılmıştı

Söz konusu iddialara ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü 16 ay sonra operasyon yapıldığını duyurmuştu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, 9 Haziran 2020'de Kolombiya yetkililerinin Twitter hesabından yapılan "Buenaventure Limanı'nda gerçekleştirilen operasyonda, 4,9 ton kokain maddesinin ele geçirildiği ve uyuşturucu maddenin Türkiye'ye gideceği" şeklinde iddiaların bulunduğu paylaşım üzerine Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce çalışma başlatıldığı hatırlatılmıştı.

Uyuşturucu granül kauçuktan çıkmıştı

Açıklamada, söz konusu operasyonda ele geçirilen uyuşturucu maddenin iki farklı konteynerde toplam 51,9 ton ağırlığındaki granül kauçuk maddesine emdirilmiş şekilde olduğu belirtilerek, Ambarlı Limanı'na gelecek konteynerlerin İstanbul'da faaliyet gösteren şirket sahibi M.K. tarafından alınacağının tespit edildiği aktarılmıştı. Teknik ve fiziki takibin yapıldığının belirtildiği açıklamada 14 şüphelenin gözaltına alındığı duyurulmuştu.

Tutuklu sanık kalmadı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde 16 şüpheli hakkında “Uyuşturucu/uyarıcı madde imalatı ve ticareti yapma" suçundan dava açılmıştı. Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ekim ayında görülen il duruşmada 10 sanık yurtdışı çıkış yasağı konulara tahliye edildi. Davanın dün görülen ikinci celsesinde ise geriye kalan 6 sanık da tahliye edildi. Böylelikle Kolombiya dosyasında tutuklu sanık kalmadı.

‘Dosyayı göstermelik olarak açtılar’

İsmini vermek istemeyen bir sanık avukatı, halktv.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “Sırf biz bu operasyonu yaptık, iddiaları araştırdık demek için göstermelik olarak bu dosyayı açıp, bu insanları gözaltına aldılar.

Sanıklar arasında bakkaldan domates alamayacak insanlar var. Şimdi ise tahliye ettiler. Biz bu dosyayı açarız. Sonra tahliye ederiz ve kapatırız diye düşünüyorlar. Dosyada esas suçlular yok ki” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde