Sedat Peker açıkladı: BAE'li işadamlarının Türkiye'deki yeni yatırımı

Sedat Peker açıkladı: BAE'li işadamlarının Türkiye'deki yeni yatırımı

Sedat Peker sosyal medyadan yaptığı iki paylaşımla yine dikkat çeken iddialarda bulundu. Peker’in iddiaları bir süre önce Türkiye ile BAE arasında yapılan pazarlığı akıllara getirdi.

Sedat Peker açıkladı: BAE'li işadamlarının Türkiye'deki yeni yatırımı
16px
24px
10.09.2021 08:09
ABONE OLgoogle

Siyaset, medya ve mafya üçgenine yönelik iddiaları ile uzun süredir Türkiye’de gündem belirleyen Sedat Peker’den çarpıcı bir iddia daha geldi.

Peker yaptığı paylaşımlarında şunları söyledi;

"Birleşik Arap Emirliklerine düşman diyen, bana da bu ülkeye geldiğim için hain diyen namusu maaşı kadar olan gazeteciler size iyi haberlerim var. Birleşik Arap Emirliklerinden bazı iş adamları Türkiye’de basın sektörüne de yatırım yapmayı düşünüyorlarmış.

Sizin çalıştığınız basın gruplarını da satın alırlarsa artık onlara birer… verirsiniz Ne de olsa sizin namusunuz aldığınız maaş kadar öyle değil mi? Ses kaydı whatsapp yazışması yayınlayıp yer, zaman bildirdiğim halde bu iddiaların doğru olduğunu nerden bileceğiz diyen namussuzlar siz değil miydiniz?"

Peker’in bu paylaşımları, bir süre önce Türkiye ile BAE arasında başladığı iddia edilen pazarlığı akıllara getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Ağustos’ta Ankara’da Birleşik Arap Emirlikleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Sheikh Tahnoun bin Zayed al-Nahyan’ın ile görüşmesinde ana gündemin Sedat Peker’in iadesi olduğu iddia edilmişti.

Peker’in iadesi karşılığında BAE’ye yatırım fırsatı verileceği öne sürülmüştü.

Son olarak Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait kargo şirketi Aramex, MNG Kargo’yu satın almak için görüşmeler yürütüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde