Sayıştay raporu: Ak Partili belediye inşaat ihalesiyle araç kiraladı!

Sayıştay raporu: Ak Partili belediye inşaat ihalesiyle araç kiraladı!

Sayıştay denetimine ayrıca, İzmit'te tarihi Pembe Köşk'ün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla 20 yıllığına Ensar Vakfına tahsis edilmesi ve benzeri diğer tahsisler de takıldı

Sayıştay raporu: Ak Partili belediye inşaat ihalesiyle araç kiraladı!
16px
24px
08.12.2021 08:10
ABONE OLgoogle

Sayıştay’ın AK Parti’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin 2020 yılı denetim raporunda belediyenin yapım işi ihaleleri aracılığıyla araç temin ettiği ortaya çıktı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bazı ihalelerin karşılığında araç temin ettiği belirtildi.

Sayıştay'ın 2020 denetim raporunda şu ifadelere yer verildi:

“2020 yılında ihale edilen veya devam eden yapım işlerinde her iş için 1-2 veya 3 araç temininin ihale kapsamına dahil edildiği görülmüştür.”

Sayıştay denetimine ayrıca, İzmit'te tarihi Pembe Köşk'ün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla 20 yıllığına Ensar Vakfına tahsis edilmesi ve benzeri diğer tahsisler de takıldı.

Rapora göre, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla ortak hizmet projeleri kapsamında, belediyeye ait taşınmazların bazı derneklere ücretsiz olarak tahsis edildiği saptandı.

Sayıştay, tahsisin iptalini istedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde