Sayıştay, Maltepe Belediye'nde büyük vurgun tespit etti

Sayıştay, Maltepe Belediye'nde büyük vurgun tespit etti

Sayıştay'ın 2020 yılı denetim raporunda Maltepe Belediyesi'nin çok sayıdaki usulsüzlükleri yer aldı.

Sayıştay, Maltepe Belediye'nde büyük vurgun tespit etti
16px
24px
26.12.2021 10:32
ABONE OLgoogle

Raporda göze çarpan usulsüzlüklerin başında hukuksuz devir işlemi geldi.

Belediye'nin görev ve sorumluluk alanına girmediği halde yol üzeri otoparkların işletilmesini ortak hizmet projesi kapsamına alarak bir vakfa devrettiği ortaya çıktı. Söz konusu vakfın ise işi başka bir şirkete devrettiği öğrenildi.

Gerçekleştirilen hukuksuz devir belediye bütçesinin zarar görmesine neden oldu.

Raporun detaylarına göre; özel şirketin 2016-2019 tarihleri arasında 16 milyon 584 bin 344 TL gelir elde ettiği, 2016 yılından başlamak üzere vakıfa toplamda 1 milyon 585 bin TL gönderdiği anlaşıldı.

Vakıf tarafından ise belediyeye 4 yılda 634 bin TL, ayda yaklaşık 13 bin TL gönderilmiş.

Sözleşme hükmüne göre vakıf tarafından her ayın 5'inde gönderilmesi gereken idare paylarının düzenli olarak da gönderilmediği ortaya çıktı. Belediyenin zarara uğratılmasına tepki gösteren Maltepe Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ufuk Yıldız, "Kamu hakkı rant sistemine kurban edilmiştir. Otoparkı işleten firma 16 milyon tahsilat yapmış bizim aldığımız 13 bin lira. Derhal bu işi özel şirketten alarak gelirin vatandaşın hizmeti için kullanılmasını sağlayın" ifadelerini kullandı.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde