Savcı, Kadir Gecesi'nde 'Rakılı fotoğraf' paylaşan Pegasus çalışanı için tutuklama istedi

Savcı, Kadir Gecesi'nde 'Rakılı fotoğraf' paylaşan Pegasus çalışanı için tutuklama istedi

Paylaştığı 'rakılı fotoğraf' nedeniyle hedef gösterilen ve soruşturma açılan Pegasus çalışanı hakkında savcılık tutuklama talep etti. Mahkeme adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Başsavcılıktan itiraz geldi.

Savcı, Kadir Gecesi'nde 'Rakılı fotoğraf' paylaşan Pegasus çalışanı için tutuklama istedi
16px
24px
10.05.2022 14:15
ABONE OLgoogle

Kadir gecesi, kişisel sosyal medya hesabından ‘Kadir gecesi özel, Rabbim kabul etsin’ notuyla içki masası fotoğrafı paylaştığı için işinden olan ve hakkında soruşturma başlatılan Pegasus çalışanı O.T. ifade vermeye gittiği savcılık tarafından tutuklamaya sevk edildi.

Çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan O.T. ifadesinde, “İşimi kaybettim. Halen korkuyorum ve tanımadığım telefonlara cevap veremiyorum” dedi. O Pegasus çalışanları kovuldu, savcılık soruşturma açtı

‘Pegasus önce istifamı istedi, sonra kovdu’

Diken'den Tuğba Özer'in haberine göre, hakkında soruşturma başlatılan O.T. dün güvenlik şubeye giderek ifade verdi. İfadesinde şunları söyledi:

“Sormuş olduğunuz Instagram hesabı bana aittir. Hesap şifresi bende bulunur ve tüm paylaşımlar benim tarafımdan yapılırdı.

27/04/2022 günü iş arkadaşımın doğum günü olması sebebiyle Maltepe’de alkollü bir mekanda arkadaşlarımla buluştuk.

Arkadaşlarımın kimisi Pegasus çalışanı kimisi başka hava yolu bazısı da özel sektör çalışanı.

Bahse konu fotoğrafı selfie olarak ben çektim ve Instagram isimli uygulamada ‘Kadir gecesi özel ve Rabbim kabul etsin’ notlarını ekleyerek paylaştım.

Instagram hesabım kapalı bir hesaptı ve sadece arkadaşlarım görebilirdi. Mekandan ayrıldıktan sonra saat 04:00 sıralarında mekanda bulunan arkadaşlarımın ısrarla aramasıyla paylaşımın çeşitli mecralarda dolaştığını ve ifşa edildiğini öğrendim.

Bana yönelik çok sayıda tehdit içerikli mesajın atılmış olduğunu da görünce hesabımı kapattım. Gün içerisinde işimle ilgili eğitimin vardı. İşten çıkarılan Pegasus çalışanın avukatı konuştu: Dini dogmalar sahiplerini bağlar

Eğitim devam ederken Pegasus Etik Kurulu tarafından çağrıldım ve durumu onlara anlattım. Süresiz izne çıkarıldığım bana tebliğ edildi. İkametime geçtiğimde tekrar arandım ve istifa etmem istendi. Evden çıkamadığımı söylemem üzerine işten çıkarıldım.”

‘Amacım asla hakaret, aşağılamak değildi’

O.T ifadesine şöyle devam etti:

“Benim bu paylaşımı yapmamdaki amacım İslam dinini ve inananları rencide etmek, galeyana getirmek ve hakaret asla olamaz. Alkollü olmamın etkisiyle bu notu paylaştığımı düşünüyorum.

Gece yarısı hikayeyi kaldırıp hesabımı kapattım. Böyle bir konuyla gündeme geldiğim için çok üzgün ve pişmanım. İşimi kaybettim. Halen korkmaktayım ve tanımadığım telefonlara cevap veremiyorum. Kapalı hesabımdan paylaşımı dışarı sızdıran arkadaşım kimse beni toplumun önüne attı.”

Savcı ‘Tutuklansın’ dedi

Emniyet ifadesinin ardından savcılıkta da ifadesi alınan Pegasus çalışanı, ifadeye kendisi gitmiş olmasına rağmen savcı tarafından tutuklanması talebiyle İstanbul 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Mahkeme, tutuklama tedbirini ölçülü bulmayarak talebi reddederken, adli kontrol kararı verdi.

O.T. dört ay boyunca haftanın üç günü karakola giderek imza verecek.

Başsavcılıktan itiraz

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, O.T.'nin kaçma şüphesi olduğunu göz önüne alarak şüphelinin serbest bırakılmasına itiraz etti.

Fotoğrafın paylaşılmasının hemen ardından Anadolu başsavcılığı O.T. hakkında ‘kalkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama‘ suçundan soruşturma başlatmıştı.

Pegasus da kabin memuru çalışanının işine son vermişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde