Savaş suçlusu eski Hırvat general zehirle intihar etti

Savaş suçlusu eski Hırvat general zehirle intihar etti

Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesindeki savaş suçları davasının temyiz duruşmasında yargılanan 72 yaşındaki eski Hırvat general Slobodan Praljak zehir içerek intihar etti

Savaş suçlusu eski Hırvat general zehirle intihar etti
16px
24px
29.11.2017 18:19
ABONE OLgoogle

Eski general, 20 yıl ceza aldığı açıklandığı sırada zehir içerek intihar etti. Eski generalin zehir içmeden önce “Ben savaş suçlusu değilim. Bu karara itiraz ediyorum” diye bağırdığı ifade edildi.

Hırvat devlet televizyonu Slobodan Praljak’ın zehir içtikten sonra hayatını kaybettiğini duyurdu. Haberde Praljak’ın kaldırıldığı hastanede öldüğü belirtildi. Uluslararası Ceza Mahkemesi sözcüsü Nenad Golcevski konuyla ilgili olarak, “Şu aşamada bir bilgim yok” dedi.

Praljak’ın Bosna savaşı sırasında bastığı yerleşimlerde işkence ve cinsel saldırı gibi pek çok savaş suçuna karıştığı biliniyordu. Hakim duruşmaya ara verirken bir doktor çağrıldı ve Praljak’ın sağlık durumunun incelendiği açıklandı. Yaşananların ardından mahkeme sözcüsü açıklama yaptı.

Başlangıçta Praljak’ın hala hayatta olduğu ve tedavi altına alındığı belirtilirken daha sonra yapılan açıklamalarda Praljak’ın öldüğü duyuruldu. Öte yandan Hollanda polisinin Praljak’ın zehir olduğu iddia edilen içeceği içtiği yerde soruşturma ve incelemeye devam ettiği duyurulurken Hollanda polisi, Praljak’ın yargılandığı mahkeme salonunun suç mahalli olduğunu açıkladı.

Hollanda’da görülen duruşmada 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Pralijak, 2013’te de 20 yıl hapis cezası almıştı. Praljak’ın Mostar Köprüsü’nün Kasım 1993’te yıkılmasını emrettiği de kaydedildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde