Sarıyer’de değerli arazileri, Mersin'de oteli vardı: ‘Efsane başkan’ın mirası reddedildi

Sarıyer’de değerli arazileri, Mersin'de oteli vardı: ‘Efsane başkan’ın mirası reddedildi

Uzun yıllar başkanı olduğu Vanspor’u birinci lige taşıyan ve “Efsane başkan” olarak anılan iş insanı Ömer Gülüştür’ün (61) yakınları reddi miras talebinde bulundu.

Sarıyer’de değerli arazileri, Mersin'de oteli vardı: ‘Efsane başkan’ın mirası reddedildi
16px
24px
16.07.2022 18:44
ABONE OLgoogle

Gayrimenkul ve turizm sektöründe yatırımları bulunan Gülüştür, batık Egebank davasında da yargılanan isimler arasındaydı. Gülüştür’ün oğlu ise, reddi miras taleplerine ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.  

İş insanı Ömer Gülüştür 15 Temmuz 2019 günü Mersin’den Adana’ya giderken, geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi. Vanspor’un eski başkanı Gülüştür, siyaset dünyasıyla da güçlü ilişkileri olan isimlerden biriydi. Çok sayıda iş insanına, Van’a yatırım yapmaları için öncülük eden Gülüştür’ün ölümü sonrası dikkat çeken bir davanın açıldığı belirlendi.

Reddi miras talebinde bulundular

Gülüştür’ün mirasçıları reddi miras talebi ile mahkemeye başvurdu. İstanbul 3. Sulh Hukuk Mahkemesinde açılan davada Gülüştür’den geriye kalan varlıkları da borçları da kabul etmeyeceklerini belirtti.

Dosyaya bakan mahkeme, Gülüştür’ün terekesinin borca batık olması durumunda, iflas hükümlerini uygulayacak.

Varlıklı bir isimdi

Gülüştür’ün mirasçılarından biri olan oğlu S. Gülüştür, reddi miras taleplerine ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmak istemedi. Gülüştür Ailesini yakından tanıyan bir isim ise “Reddi mirasta bulunulması ilginç. Ömer bey varlıklı biriydi. İstanbul Sarıyer’de değerli arazileri, Mersin Silifke’de de oteli vardı” diye konuştu.

Egebank davasının da sanığıydı

Başkanı olduğu Vansporu’u birinci lige taşıyan isim olarak da bilinen Ömer Gülüştür, merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile de yakın ilişkileri olan bir isimdi.

Bir dönem DYP Van belediye başkanı da olan Gülüştür, TMSF’nin el koydu Yahya Murat Demirel’e ait Egebank davasında da yargılanan isimler arasındaydı. Gülüştür anılan dava kapsamında “Benim Mercedes’imin bagajında taşınan 8 milyon dolar Yahya Murat Demirel’e götürüldü” yönündeki sözleri ile gündeme gelmişti. Söz konusu paranın bankadan çıkarılmasından 5 gün sonra da bankaya el konulmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde