Sanayici moralsiz! Yeni yatırım da, yatırım heyecanı da yok!

Sanayici moralsiz! Yeni yatırım da, yatırım heyecanı da yok!

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Zeki Kıvanç, "Yeni yatırım da, yeni oyuncu da, yatırım heyecanı da yok" dedi.

Sanayici moralsiz! Yeni yatırım da, yatırım heyecanı da yok!
16px
24px
04.11.2019 04:59
ABONE OLgoogle

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen “Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması” kapsamında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeki Kıvanç, bu konuda, “Ancak bugün yeni yatırım da, yeni oyuncu da, yatırım heyecanı da yok. Sadece yenileme yatırımları yapılıyor. İçinde yer aldığım tekstil sektöründe de, satış ve ihracatta sıkıntı olmasa da bunun böyle olduğunu söylemeliyim” dedi. 

KREDİ YAPILANDIRMA YAPILMIYOR

Kıvanç artık il bazlı değil sektörel ve ilçe bazlı teşvik verilmesi gerektiğine dikkat çekerek  “Yatırımcının enerji ve istihdam maliyetlerinin düşürülmesi lazım. Ayrıca finans kesiminden, bankalardan sanayicilerin yüksek faizle kullandığı kredileri bugünkü oranlar üstünden ‘yenilemesi’ni talep ediyoruz. Çünkü halen bugün ‘yapılandırma’ adıyla yapılan kredi borcu düzenlemeleri sizi sorunlu şirket sınıfına sokuyor ve bu sicilinizde yer alıyor” diye konuştu.

Pamukta durumun bu yıl kötü olduğunu ifade eden ve bölgedeki pamuk hasadının dekar başına yarı yarıya düştüğünü anlatan Kıvanç, 500-600 kilo ürün alınan yerde 250-300 kilolara inildiğini, çiftçinin maliyetinin arttığını gelirinin de azaldığını aktardı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde