Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Şubat ayı teşvik listesini açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Şubat ayı teşvik listesini açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2023'ün şubat ayına dair yatırım teşviği listesini yayımladı. 1183 şirkete toplam 44 milyar 411 milyon 912 bin 245 TL'lik yatırımları için teşvik belgesi düzenlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Şubat ayı teşvik listesini açıkladı
16px
24px
26.03.2023 06:01
ABONE OLgoogle

Resmi Gazetede Şubat/2023 ayında düzenlenen yatırım teşvik belgesi listesi yayımlandı. Listede toplamı 44 milyar 400 milyon liraya ulaşan 1.183 proje yer alıyor. Teşvikten yararlandırılan şirketler 909,6 milyon ABD doları karşılığı makine teçhizatı gümrük vergisi ödemeksizin ithal edebilecekler.

Gümrük vergisi ödemeksizin ithal edebilecekleri makine teçhizatın tutarı 20 TL üzerinden hesaplandığında 18 milyar 180 milyon liraya ulaşıyor. Projelerin gerçekleşmesiyle 20 bin 521 yeni istihdam bekleniyor.

Güneş paneli; Çatı ve Arazi Güneş Enerjisi (GES) projeleri önceki aylarda olduğu üzere Şubat/2023’ te de sayı olarak üstünlüğünü sürdürüyor. Beş yıldızlı otel projelerine verilen destekler de dikkat çekiyor.

90 MİLYON LİRALIK OTEL KDV'DEN MUAF

Antalya Serik’te biri 817 milyon lira öteki 400 milyon lira olan iki 5 yıldızlı otel projesi KDV bağışıklığı; Sigorta Primi İşveren Hissesi; yüzde 50 vergi indiriminden yararlandırılacak. Cortex Tarım Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin İstanbul Beyoğlu’ndaki 90,7 milyon lira tutarındaki otel yatırımından KDV alınmayacak.

Klas AVM Otomotiv İnşaat Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin, 107,5 milyon lira elektrik düğmesi ve priz üretim projesi için 2 milyon ABD doları tutarındaki makine teçhizatı gümrük vergisi ödemeksizin ithal edebilecek. Ayrıca Sigorta Primi işveren hissesini 6 yıl devlet ödeyecek; Şirket, yüzde 70 vergi indiriminden yararlandırılacak.

İŞVEREN PRİMİNİ DEVLET KARŞILAYACAK

Nural Dış Ticaret Limited Şirketinin 53 milyon lira tutarındaki güzellik-makyaj malzemesi üretim projesine faiz desteği; gümrük vergisi ve KDV bağışıklığı ile 6 yıl boyunca Sigorta Primi İşveren primi devletçe karşılanacak yüzde 70 vergi indiriminden yararlandırılacak.

Şubat/2023 ayında en yüksek destek çimento sektöründe yatırım yapan SKY Maden Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ne verilmiş. Şirket, 1.056 milyar lira tutarındaki projesi için Gümrük Vergisi ile KDV’den bağışık tutuluyor. Ayrıca 48 milyon 438 bin ABD Doları karşılığı makine teçhizatı gümrüksüz ithal edebilecek.

Wat Mobilite Çözümleri Teknoloji ve Ticaret A.Ş. çeşitli il ve ilçelerde 301 milyon lira tutarındaki 3 bin elektrikli araç şarj istasyonu projesi için Gümrük vergisi ve KDV istisnasından yararlandırılacak.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde