Sanayi üretiminde beklenenden hızlı yükseliş: Yüzde 10,4 arttı

Sanayi üretiminde beklenenden hızlı yükseliş: Yüzde 10,4 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) piyasaların merakla beklediği sanayi üretim verilerini açıkladı. Buna göre, Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Ağustos'ta yıllık %10,4 arttı.

Sanayi üretiminde beklenenden hızlı yükseliş: Yüzde 10,4 arttı
16px
24px
13.10.2020 07:10
ABONE OLgoogle

Sanayi üretimi, ağustos ayında aylık yüzde 3.4 ve yıllık yüzde 10.4 ile beklenenden daha hızlı bir artış gösterdi. Beklentiler artışın yüzde 6 civarı olacağı yönündeydi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, ağustosta madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi 2019'un aynı ayına göre yüzde 5,2, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 11,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,3 artış gösterdi. 

Bakan Varank: En hızlı toparlanan ülkelerden birisiyiz

Bakan Varank sanayi üretim endeksine ilişkin değerlendirmesinde: "Sanayide en hızlı toparlanan ülkelerden birisiyiz. Canlanma 3. çeyrekte istihdama ve büyümeye de yansıyacak." ifadelerini kullandı.  Bakan Albayrak: OECD'de birinci, dünyada ikinciyiz

Sanayi üretimi aylık yüzde 3,4 arttı

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ağustosta bir önceki aya kıyasla yüzde 3,4 arttı. Söz konusu ayda, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,6, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2,5 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,3 artış kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde