Şampanya ithalatı yüzde 120 arttı

Şampanya ithalatı yüzde 120 arttı

Comite Champagne tarafından açıklanan rakamlar şampanya konusunda ilginç bir istatistiği ortaya koydu. İstatistiklere göre Fransa'dan Körfez ülkelerine şampanya ihracatı geçen yıl kayda değer bir artış gösterdi. Türkiye'ye yapılan şampanya ihracatı ise yüzde 120 oranında arttı.

Şampanya ithalatı yüzde 120 arttı
16px
24px
22.03.2023 19:08
ABONE OLgoogle

Fransa'dan Körfez ülkelerine şampanya ihracatı geçen yıl kayda değer bir artış gösterdi.

Comite Champagne tarafından bu ay açıklanan rakamlara göre, Fransız üreticiler geçen yıl yüzde 75'lik bir artışla Birleşik Arap Emirlikleri'ne yaklaşık 1,9 milyon şişe şampanya ihraç ederken, Türkiye'ye yapılan şampanya ihracatı da yüzde 120 oranında arttı.

AB, geçen yıl Ukrayna'nın işgal edilmesinin ardından Rusya'ya lüks ürünlerin ihracatını yasaklamıştı.

Bununla birlikte Rus vatandaşları işgalin ardından Birleşik Arap Emirlikleri'ne ve komşu ülkelere seyahat edebildi. L'Union des Maisons de Champagne Eşbaşkanı David Chatillon, Rusların bu ülkelere seyahat etmelerinin Körfez bölgesi gibi yerlerde satışlar üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu belirtti.

RUSYA'YA ŞAMPANYA İHRACATI YÜZDE 182 ARTTI

Cenevre merkezli Trade Data Monitor verilerine göre, ithalatta bir artışın meydana geldiği bazı ülkelerin söz konusu ürünleri Rusya'ya yeniden ihraç etmiş olabileceği düşünülüyor. Trade Data Monitor'den alınan bu verilerde, Türkiye'den Rusya'ya şampanya ihracatının 2022'de yüzde 182 arttığı görüldü.

Diğer taraftan, Comite Champagne ihracat yasağı getirmezken, işgalden sonra Rusya'ya yapılacak sevkiyatlar için üreticilerden menşe belgesi talebi alınmadığı belirtildi.

Açıklanan verilere göre ABD, İngiltere ve Japonya, Fransa'dan sonra en büyük uluslararası şampanya pazarları olarak listenin başında yer aldı. Dünya genelinde toplam şampanya satışları ise 2022'de 6 milyar euroyu aşarak rekor kırdı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde