Salvador Dali'ye ilgi yok

Salvador Dali'ye ilgi yok

Salvador Dali'nin eserlerine Türk sanatseverden ilgi yok! Tanesi 1750 Avro olan 12 eserden 3'ü satıldı

Salvador Dali'ye ilgi yok
16px
24px
17.11.2008 13:46
ABONE OLgoogle

Artium Sanatevi tarafından düzenlenen "Geleneksel ve Çağdaş Resim Sanatı" başlıklı 68. Güz Müzayedesi'nde sürrealist ressam Salvador Dali'nin eserleri beklenen ilgiyi görmedi.

Ortaköy Feriye Lokantası'nda gerçekleştirilen müzayedede, aralarında eserleri halen İstanbul'da sergilenen ve yoğun ilgi gören sürrealist akımın önemli temsilcisi Dali'nin yanı sıra Bedri Rahmi Eyüboğlu, eşi Eren Eyüboğlu, Nuri İyem, Halil Dikmen ve Fikret Mualla gibi ünlü ressamların tablolarının yer aldığı toplam 308 eser artırmaya çıkarıldı.

Rüştü Sungur'un yönettiği müzayedede, Salvador Dali'nin satışa sunulan 12 tablosundan sadece 3'ü açılış fiyatı olan bin 750 Avro'ya satıldı. Dali'nin diğer tabloları ise alıcı bulmadı.

Müzayedede, Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun 60 bin YTL başlangıç fiyatıyla artırmaya çıkarılan yağlıboya nü tablosu 105 bin YTL'ye satılarak, müzayedenin en pahalı eseri oldu.

Eyüboğlu'nun diğer 9 tablosu toplam 131 bin YTL'ye, eşi Eren Eyüboğlu'na ait 4 tablo ise toplam 104 bin YTL'ye satıldı.

Ressam Halil Dikmen'in ilk kez ortaya çıkan 15 tablodan oluşan koleksiyondan 11 tablo, toplam 39 bin YTL'ye alıcı buldu.

Müzayedede, İstanbul Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı ve İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atlı Atatürk heykelini de tasarlayan İtalyan Heykeltıraş Pietro Canonica'nın yaptığı Atatürk büstü de bin 500 YTL'ye satıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde