Sahipsiz araçlar otoparklarda çürüyor

Sahipsiz araçlar otoparklarda çürüyor

Trafik uygulamalarında, tescilsiz veye eksik evrak nedeniyle otoparka çekilen araçlar, sahipleri tarafından alınmayanca çürümeyle karşı karşıya kalıyor.

Sahipsiz araçlar otoparklarda çürüyor
16px
24px
03.04.2015 08:51
ABONE OLgoogle
Şanlıurfa'da denetimlerde çeşitli nedenlerle  "yediemin otoparkı"na çekilen araçlar sahiplerinin gelip almaması yüzünden  çürümeye terk edilmiş durumda. 
 
ÇALINTI - HACİZLİK - TESCİLSİZ ARAÇLAR
 
Alınan bilgiye göre, trafik ekiplerince yapılan uygulamalarda  plakasız, çalıntı, hacizli, icralık, kusurlu, tescilsiz veya belgeleri eksik olan  araçlar ile motosikletler, kentteki otoparklara çekiliyor. 
 
Özellikle fiyatları bin TL civarında olan ve çoğunluğu Çin malı olan  motosikletler, uygulamalarda sık sık evraklarının eksik olması nedeniyle, trafik  ekiplerince otoparka bırakılıyor. 
 
TESCİLLE UĞRAŞMIYORLAR
 
Araç sahiplerinin birçoğu otoparka çekilen araçlarının tescil  işlemleriyle uğraşmak yerine burada bırakmayı tercih ediyor. Otoparkta çoğunluğu  motosiklet olmak üzere otomobil, minibüs ve kamyonlardan oluşan yüzlerce araç,  yağmur ve güneşin altında sahiplerini bekliyor. 
 
Otopark işletmecisi Fethi Altundağ, uzun süre alınmayan araçların yer  sorununa da neden olduğunu belirterek, konunun bir an önce çözüme  kavuşturulmasını istedi. 
 
İKİ YILDIR İHALE BEKLİYOR
 
Ülke genelinde 6 ayda söz konusu araçların ihaleyle satıldığını ancak  kendilerinin iki yıldır beklemelerine rağmen herhangi bir gelişmenin  yaşanmadığını aktaran Altundağ, şöyle konuştu: 
 
"Yüzlerce araç uzun bir zamandan beri ihale yapılmadığı için çürüyor.  Milli Emlak Müdürlüğü diğer kentlerde 6 ayda ihaleye yapıyor ancak bizde uzun  süredir ihale yapılmadı. Günde birkaç motosiklet ya da otomobil veya minibüs  parka çekiliyor. Cezalar çoğu zaman maliyetten yüksek olunca özellikle motosiklet  sahipleri, işlemleri yapmak yerine motosikletini almamayı tercih ediyor."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde