Şahinler Holding Entegre Tekstil'de Avrupa üçüncüsü oldu

Şahinler Holding Entegre Tekstil'de Avrupa üçüncüsü oldu

Kemal Şahin: -''Avrupa?daki toptan ve mağazacılık alanlarında faaliyet gösteren şirketlerimiz geçtiğimiz yıl yüzde 50'ye yakın büyüme kaydetti''

Şahinler Holding Entegre Tekstil'de Avrupa üçüncüsü oldu
16px
24px
08.10.2011 15:55
ABONE OLgoogle

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Avrupa'daki toptan ve mağazacılık alanlarında faaliyet gösteren şirketlerinin geçten yıl yüzde 50'ye yakın büyüme kaydettiğini bildirdi. 

     Tekstil sektörüne yönelik yayın organlarından TextilWirtschaft Dergisi'nin, 2010 yılı verileri çerçevesindeki araştırmasına göre Şahinler Holding ''Avrupa'nın En Büyük Entegre Tekstil Kuruluşları'' sıralamasında 3. oldu. 

     Konuyla ilgili açıklama yapan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, tam entegre tesislerin, yurt içi ve yurt dışında, pamuktan başlayarak iplik, kumaş, boya, apre ve baskı işlemlerini gerçekleştirdiğini, şirket olarak hazır giyim, moda tasarım, toptan ve perakende pazarlama olmak üzere tekstilin tüm halkalarına sahip olduklarını vurguladı. 

     Şirketlerinin uluslararası alandaki faaliyetleri hakkında bilgi veren Şahin, şunları kaydetti: 

     ''Avrupa'daki toptan ve mağazacılık alanlarında faaliyet gösteren şirketlerimiz geçtiğimiz yıl yüzde 50'ye yakın büyüme kaydetti. Almanya'daki Santex Moden GmbH, yine Avrupa'nın büyük şirketleri ve mağazalar zincirleri ile çalışıyor. Santex Moden GmbH ve Şahinler France firmalarımızın, yaptıkları lisans anlaşmalarıyla da Warner Bross, W. Disney ve Marvel'ın partneri olarak, bu isimlerin lisanslı ürünlerini tasarlayıp üretiyor ve pazarlıyoruz. New York'taki şirketimiz Santex USA ise, üretimlerini gerçekleştirdiği Amerikalı büyük markalarla Türkiye, Avrasya, Ortadoğu ve Afrika arasında güçlü bir köprü olmuştur'' 

     Türkiye'deki tekstil şirketlerinin de çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Şahin, Edirne'deki Modavizyon tesislerinin, satışlarını yüzde 50'nin üzerinde artırdığını, kadın ve erkek takım elbisesi (konfeksiyon) üretimi yapan Modavizyon tesislerinin Ürdün'deki fabrikalarıyla birlikte Avrupa ve Ortadoğu'da, dünyanın önemli markalarına tedarik yapan, bir dokuma ve konfeksiyon grubu haline geldiğini kaydetti. 

     Eylül ayında Türkiye'nin hazır giyim ihracatının büyümediğini yaşanan durgunluğun sebeplerinden birinin, üretimin Uzakdoğu'ya kayması, diğer sebebin ise avronun dünyada çok tartışılır bir hal almasıyla Avrupalı tüketicilerin tasarrufa başlaması, hammadde fiyatlarının artması ve mevsimsel şartlar olduğunu belirten Şahin, ''Gelişmelerin iyi yönü de var, tüketimdeki daralma sebebiyle, müşteriler uzun vadeli mal almıyorlar. Bunun yerine günün modasına uygun, daha fashion ürünler satın alıyorlar. Bu sebeple alımlarda Uzakdoğu'dan Türkiye'ye doğru bir kayma gözlemliyoruz'' ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde